Sunday, September 22, 2024
Home » ΣΥΡΙΖΑ – Κεντρική Επιτροπή: Έκλεισε η ημερομηνία για τις εκλογές – Μύλος με το πόθεν έσχες

ΣΥΡΙΖΑ – Κεντρική Επιτροπή: Έκλεισε η ημερομηνία για τις εκλογές – Μύλος με το πόθεν έσχες

0 comments

Ύστερα από διαδικασία που υπερέβη συνολικά τις εννέα ώρες ολοκληρώνει αυτήν την ώρα τις εργασίες της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο (21/9).

Η «λειψή» συνεδρίαση, καθώς πάρα πολλά μέλη από την περιφέρεια (Μακεδονία, Κρήτη, κ.α) απουσίαζαν, άρχισε λίγο πριν από τις 12:00 και τέλειωσε, αφότου τοποθετήθηκαν τα μέλη, με μια σειρά από ψηφοφορίες μετά τις 21:00.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Η σημαντικότερη εξ αυτών αφορούσε τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προεδρικές εκλογές. Εκ του αποτελέσματος προέκυψε η πλειοψηφική έγκριση της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας που προέβλεπε κάλπη στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου (εφόσον χρειαστεί).

Επίσης το έκτακτο συνέδριο του κόμματος (υποψηφιοτήτων και πολιτικών θέσεων) θα διεξαχθεί μεταξύ 1-3 Νοεμβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής συνέδρων θα έχουν έχουν όσοι έχουν εγγραφεί μέλη ως τις 11 Οκτωβρίου

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας έλαβε 112 ψήφους υπέρ. Η πρόταση της Θεοδώρας Τζάκρη, που εξέφραζε το μπλοκ Κασσελάκη, έλαβε 62 ψήφους. Του Παύλου Πολάκη, τέλος, πήρε 9 ψήφους. Τα λευκά ήταν 2.

Όχι καταστατικό το συνέδριο, μόνο υποψηφιοτήτων

Από την άλλη, αποφασίστηκε το έκτακτο συνέδριο να μην έχει καταστατικό χαρακτήρα, όπως είχε προτείνει ο Νίκος Παππάς στη δική του τοποθέτηση. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει την εισήγηση της ΠΓ για το χρονοδιάγραμμα, αλλά διαφοροποιήθηκε στον χαρακτήρα του συνεδρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εν λόγω πρόταση καταψηφίστηκε με ποσόστωση της τάξεως του 60-40.

Ναι στην καταδίκη προσβλητικών αναφορών

Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την πρόταση για καταδίκη όλων των προσβλητικών και τοξικών αναφορών εις βάρος της προσωπικότητας στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων. Την είχε καταθέσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Φυσικά εννοείται πως επιβάλλεται στους υποψήφιους προέδρους η αναγνώριση κι ο σεβασμός των αξιών του κόμματος, των διατάξεων του καταστατικού και αποφάσεων των συλλογικών οργάνων.

Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για το πόθεν έσχες των υποψηφίων

Η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για κατάθεση και δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των διεκδικητών της κούρσας για την προεδρία εξελίχθηκε οριακά. Κέρδισε όμως με 87 υπέρ και 84 κατά.

Η εν λόγω εξέλιξη προκάλεσε μαζική έξοδο κι ένταση εντός κι εκτός αίθουσας. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μέθοδο της ψηφοφορίας και το αποτέλεσμα.

Μάλιστα φώναξαν συνθήματα κατά της «νομενκλατούρας», καλώντας τον έκπτωτο πρόεδρο να αλλάξει τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανανέωναν μάλιστα το ραντεβού τους με τα υπόλοιπα μέλη για το συνέδριο του Νοεμβρίου (1-3).

Η πρόταση Χατζησωκράτη που σήκωσε νέα σκόνη

Ανάλογης έντασης ήταν και η αντίδραση για την πρόταση Χατζησωκράτη να διαχωριστεί η εκλογή προέδρου με αυτήν της Κεντρικής Επιτροπής, κόντρα στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. Η εν λόγω πρόταση αποσύρθηκε κι αν ο εισηγητής της επανέλθει, τότε θα συζητηθεί στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή (5 Οκτωβρίου).

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More