Wednesday, October 23, 2024
Home » ΠαΣοΚ: Τι ζήτησε ο Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της «Στρογγυλής Τραπέζης»

ΠαΣοΚ: Τι ζήτησε ο Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της «Στρογγυλής Τραπέζης»

0 comments

Στις 10:00 οι βουλευτές του ΠαΣοΚ θα κάτσουν γύρω από μεγάλο ξύλινο τραπέζι που βρίσκεται στην αίθουσα 111 της Βουλής. Εκεί, κάτω από το κάδρο του Ανδρέα Παπανδρέου, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά τις εσωκομματικές εκλογές η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στην κεφαλή του τραπεζιού θα βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, δίπλα του, ο δικηγόρος και βουλευτής Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάνκης που έχει οριστεί ως νέος γραμματέας της Κ.Ο. Αναπληρωτής, ο Ιωάννης Τσίμαρης, γιατρός στο επάγγελμα και βουλευτής Ιωαννίνων. Οι δύο άνδρες διαδέχονται, στις κομβικές αυτές θέσεις για τη λειτουργία της Κ.Ο. την Ευαγγελία Λιακούλη και τον Απόστολο Πάνα αντίστοιχα.

Μετά τη συνεδρίαση ακολουθεί συζήτηση στη Βουλή, που προκάλεσε το ΠαΣοΚ με ερώτηση του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα τις πυρκαγιές. Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν μία έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Νέα Δημοκρατία βλέπει το ΠαΣοΚ να ανεβαίνει. Παρακολουθεί τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα κι έχει αρχίσει να το μετράει ως τον μόνο υπολογίσιμο αντίπαλο. Στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται για σκληρό ροκ με την κυβέρνηση. Με αυτό τον τρόπο θα καλύψουν όπως λένε «το αντιπολιτευτικό κενό, που αφήνει πίσω του ο υπό κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ» και θα δείξουν παράλληλα πως «το ΠαΣοΚ σήμερα είναι ισχυρός αντιπολιτευτικός πόλος κι αύριο αξιόπιστη κυβέρνηση» όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ χαρακτηριστικά κορυφαίος αξιωματούχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Η συνεδρίαση της «Στρογγυλής Τραπέζης» του ΠαΣοΚ

Τη Δευτέρα το απόγευμα συνεδρίασε σε αρκετά καλό κλίμα, για πρώτη φορά, το πολιτικό συντονιστικό κέντρο. Η πρώτη αυτή συζήτηση της «Στρογγυλής Τραπέζης» του ΠαΣοΚ που έγινε στο ισόγειο της Χαριλάου Τρικούπη, κράτησε περίπου δύο ώρες και τονίστηκε πως το συγκεκριμένο όργανο, που θα λειτουργεί ουσιαστικά ως επιταχυντής των εξελίξεων, θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα.

Ωστόσο, όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται από το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή όπως ορίζει το καταστατικό. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση υπήρξαν δύο απουσίες.Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε εγχείρηση στις φωνητικές του χορδές και θα απουσιάζει για 10 ημέρες από την ενεργό δράση και ο Γιάννης Βαρδακαστάνης ήταν στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτηση του τόνισε πως «κάναμε έναν προεκλογικό αγώνα – προίκα όχι μόνο για το ΠαΣοΚ αλλά για το πολιτικό σύστημα. Αναγνωρίζεται οριζόντια ότι οι εσωκομματικές μας διαδικασίες έγιναν με σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό. Πρέπει από εδώ και πέρα να διατηρήσουμε ένα κλίμα ενότητας, σοβαρότητας και πολύ μεγάλης κινητικότητας. Πρέπει το επόμενο διάστημα να είμαστε παντού. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, δυναμικά παρόντες σε κάθε μάχη εντός και εκτός Βουλής απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως πρέπει να γίνει μια σειρά από καμπάνιες ενημέρωσης που θα ξεκινήσουν άμεσα. Παράλληλα, ζήτησε από τους συνδαιτυμόνες να επικοινωνήσουν ακόμη αποτελεσματικότερα τις θέσεις της παράταξης για την υγεία, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τα εργασιακά δικαιώματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Η κόντρα Χάρη – Άννας

Η αισιοδοξία ήταν διάχυτη και στη χθεσινή συζήτηση, καθώς σε αυτό συνηγορούν και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν την σταθερά ανοδική πορεία του κόμματος.

Τη μονοψήφια διαφορά που έχει πλέον το ΠαΣοΚ με τη Νέα Δημοκρατία σχολίασε μπαίνοντας στη Χαριλάου Τρικούπη ηΆννα Διαμαντοπούλου. Στο τέλος ωστόσο της δήλωσης της ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η ομόνοια χτίζει σπίτια και η διχόνοια τα γκρεμίζει». Την παροιμία αυτή κάποιοι την ερμήνευσαν ως καρφί στον Δήμαρχο Αθηναίων, που πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, εξέφρασε μέσα από άτυπη ενημέρωση τη διαφωνία του με τη σύνθεση του οργάνου.

Συγκεκριμένα, μετα την ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη σύνθεση του συντονιστικού πολιτικού κέντρου, της σκιώδους κυβέρνησης και των αλλαγών στην Κ.Ο. ο Χάρης Δούκας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση». Αυτό το σημείο της δήλωσης του, που έλαβαν οι διαπιστευμένοι συντάκτες, θεωρήθηκε ως μομφή στην Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς εκείνη ορίστηκε από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ ως υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού. Με την παροιμία αυτή ουσιαστικά η Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε στα φίλια πυρά του Δημάρχου Αθηναιων και τη διαδικασία να τελειώνει χωρίς διαρροές και περαιτέρω άτυπες ανακοινώσεις

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More