Monday, September 9, 2024
Home » ΠαΣοΚ: Τα επιτελεία των υποψηφίων – Οι στρατηγοί και οι λοχαγοί

ΠαΣοΚ: Τα επιτελεία των υποψηφίων – Οι στρατηγοί και οι λοχαγοί

0 comments

Η μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ έληξε με παράπονα και γκρίνιες το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Η μη τήρηση πρακτικών, καθώς και η απουσία βουλευτών, στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, ενόχλησε εκείνους που ταξιδέψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό, με δικά τους έξοδα και έμειναν στην αίθουσα, για περίπου 12 ώρες, μέχρι να έρθει η σειρά τους να τοποθετηθούν.

Ωστόσο, όλοι τους συμφώνησαν από την αρχή της διαδικασίας σε κάτι. Συμφώνησαν στην πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης για διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος δήλωσαν αμέσως τη συμμετοχή τους. Λίγες ώρες αργότερα Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης δήλωσαν επίσης πως θα είναι υποψήφιοι.

Τις επόμενες ημέρες είχαμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από δύο ακόμη πρόσωπα, αλλά και έναν χρησμό. Η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης ανέβασαν τον αριθμό των υποψήφιων αρχηγών στους επτά,με την Αννα Διαμαντοπούλου να δηλώνει παρούσα και να «καιροφυλακτεί» κατά πολλούς για τη δική της θέση στον… «ήλιο». Αν τη βρει, τότε ίσως δούμε οκτώ άτομα στο πολυσυλλεκτικό αυτό ψηφοδέλτιο.

Μηχανισμοί και τραπέζια

Την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων διαδέχεται η συγκρότηση της κάθε ομάδας, η αναζήτηση συμμαχιών και η χάραξη επικοινωνιακής στρατηγικής μέχρι τις εκλογές. Τα επιτελεία των υποψηφίων συνεδριάζουν πυρετωδώς όλη την εβδομάδα. Οι υπολογιστές δεν κλείνουν ποτέ. Τα Excel με τις λίστες των ονομάτων και τις κατηγοριοποιήσεις που γίνονται, ανάλογα με την περιοχή, την ηλικία και τον κινητοποιητή των μελών, τον ομαδάρχη, επικαιροποιούνται διαρκώς. Ενώ διαβουλεύσεις γίνονται και πάνω στο Word που εργάζονται οι θεωρητικοί. Αυτοί διαμορφώνουν το πολιτικό πλαίσιο που θα ενισχύσει τον λόγο και θα διευρύνει την εκλογική βάση του κάθε υποψηφίου. Αυτοί πολλές φορές αναλύουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που γίνονται.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας κι έγινε από την GPO για τα «Παραπολιτικά» προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 39,4% και ακολουθούν ο Χάρης Δούκας με 22,3%, ο Παύλος Γερουλάνος με 19,9%, η Μιλένα Αποστολάκη με 7,9% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,0%. Κοινό σημείο όλων των δημοσκοπήσεων είναι πως δεν βγαίνει νικητής από την πρώτη Κυριακή, για αυτό τα επιτελεία επικεντρώνονται σε τακτικές δεύτερου γύρου.

Το επιτελείο Ανδρουλάκη

Στο στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη υπάρχει συσπείρωση και αναπτέρωση του ηθικού μετά την «προεδρική» ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή και την ανταπόκριση που υπήρχε από το σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες τον Ιούλιο θα έχει συναντήσεις με μέλη του ΠαΣοΚ σε όλη την Ελλάδα. Σε πολλές από αυτές θα έχει μαζί του και πρόσωπα που τον στηρίζουν, όπως οι βουλευτές Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής, Τάσος Νικολαΐδης, Μανόλης Χνάρης, Φραγκίσκος Παρασύρης, Κατερίνα Σπυριδάκη, αλλά και στελέχη όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας. Στις περιοδείες του θα αναδείξει την αντιπολιτευτική παρουσία που έχει το ΠαΣοΚ, τις κινήσεις που έκανε ο ίδιος και απομακρύνθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου.

Παράλληλα, θα συνεχίσει να αναδεικνύει προβλήματα, αλλά και τις προτάσεις που έχει το ΠαΣοΚ για μια σειρά από θέματα όπως η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια που υπάρχει σε σουπερμάρκετ και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι χαμηλές υπηρεσίες υγείας και η στεγαστική κρίση. Οπως δήλωσε στο «Βήμα» άτομο του περιβάλλοντός του, «ο Νίκος Ανδρουλάκης το 2021 πήρε καθαρή εντολή και είμαστε στη μέση της θητείας του. Εκανε πολλά και πρέπει να έχει μία ολοκληρωμένη θητεία. Ο αγώνας μας είναι ηθικός κι αυτό γιατί οι επιθέσεις σε μεγάλο βαθμό είναι άδικες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην επαρχία ο Δούκας

Ο Χάρης Δούκας, με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στο πλευρό του να γεμίζει τρύπες στο οργανωτικό του δημάρχου Αθηναίων, τον Χρήστο Πρωτόπαπα δίπλα του, αλλά και βουλευτές όπως ο Απόστολος Πάνας αλλά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εφορμά στην περιφέρεια. Δικός του στόχος είναι να αναδειχθεί πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τονίζει με κάθε αφορμή πως το ΠαΣοΚ πρέπει να πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει. Επιπρόσθετα κάνει λόγο για ένα πρόγραμμα που πρέπει να αφορά την «αθέατη Ελλάδα».

Δηλωτικό στοιχείο της θέσης αυτής αποτελεί η αναφορά που έκανε στο «Βήμα» άτομο που βρίσκεται πολύ κοντά του οργανωτικά. «Πρέπει να παρουσιάσουμε πρόγραμμα που θα απαντά στα προβλήματα του κόσμου που αντιμετωπίζει η αθέατη Ελλάδα. Μία Ελλάδα που τα βγάζει δύσκολα πέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε επισημαίνοντας πως «πρέπει να φτιαχτεί μια ατζέντα για τους πολλούς και όχι τους λίγους, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που εφαρμόζει το αντίθετο».

Στο επιτελείο του Χάρη Δούκα όλα δείχνουν πως θα προστεθεί και η Ευαγγελία Λιακούλη, με την οποία υπάρχει επικοινωνία για συνάντηση μαζί της στη Λάρισα, που είναι ο επόμενος σταθμός του Χάρη Δούκα μετά τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη.

Η πρόταση Γερουλάνου

Ο Παύλος Γερουλάνος δίνοντας την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» τόνισε πως χρειάζονται ανοιχτές και αξιόπιστες διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της παράταξης. Παράλληλα, έκανε τη δική του πρόταση για το βήμα παραπάνω και την ηλεκτρονική ψηφοφορία με δικλίδες ασφαλείας. Στο επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου προστίθενται διαρκώς άτομα με κομματική διαδρομή που γνωρίζουν από διαδικασίες.

Ο οικονομολόγος Δημήτρης Μπυρίτης που υπήρξε αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Κώστας Πανταζής που διετέλεσε γραμματέας Νεολαίας ΠαΣοΚ, καθώς και ο πρώην γενικός γραμματέας Επικοινωνίας της κυβέρνησης ΠαΣοΚ το 2009 και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πετρουλάκης, είναι μερικοί από τους καθημερινούς του συνεργάτες, ενώ οργανωτικά συνδράμουν και οι Γιώργος Κουμεντάκος, Γιώργος Μπίκος, Λάμπρος Γρίβας, Ανδρέας Τσατσούλης, αλλά και ο πρώην γραμματέας κινητοποιήσεων ΠαΣοΚ Γιώργος Κόκκιος.

Ποιοι κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά

Στέφανος Παραστατίδης και Παύλος Χρηστίδης αποτελούν το μήλον της Εριδος στον μακρύ αυτόν προεκλογικό δρόμο. Υποψήφιοι αρχηγοί τούς προσεγγίζουν, ζητούν στήριξη, όμως οι ίδιοι ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους. Βάζουν τους πολιτικούς τους όρους και κερδίζουν χρόνο μέχρι να αποφασίσουν ποιος είναι ο καταλληλότερος. Οι συγκεκριμένοι δύο βουλευτές στο παρελθόν είχαν έντονη κομματική δράση με αξιοσημείωτες επιτυχίες. Ο πρώτος είχε θητεία στο οργανωτικό του κόμματος. Γύρισε όλη την Ελλάδα στήνοντας εκδηλώσεις σε δύσκολη εποχή και θήτευσε δίπλα στον αείμνηστο Λευτέρη Κατσικαρέλη. Ενα πρόσωπο που θεωρούνταν ως γκουρού των διαδικασιών. Ο δεύτερος υπήρξε γραμματέας της Νεολαίας ΠαΣοΚ, αλλά και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος. Επίσης έχει γυρίσει όλη τη χώρα αρκετές φορές και έχει μηχανισμό όπου υπάρχει κάλπη. Αμφότεροι θα προσθέσουν πόντους και δύναμη σε όποιον υποψήφιο επιλέξουν να δώσουν στήριξη.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More