Wednesday, October 23, 2024
Home » ΠαΣοΚ: Οι τρεις γυναίκες που ξάφνιασαν – Το προφίλ των Πλέσια, Σαμαρά και Σολωμού

ΠαΣοΚ: Οι τρεις γυναίκες που ξάφνιασαν – Το προφίλ των Πλέσια, Σαμαρά και Σολωμού

0 comments

Τα νέα όργανα ανακοινώθηκαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη και η σύνθεση τους επίσης. Πολυσυλλεκτικά σχήματα. Ανοίγματα σε Παύλο Γερουλάνο και Άννα Δίαμαντοπουλου. Παράλληλα, χρησιμοποίηση Χάρη Δούκα, με καταγεγραμμένη όμως διαφωνία από την πλευρά του δημάρχου Αθηναίων.

Αυτά ήταν τα πρώτα δείγματα του αποτελέσματος των πρωτοβουλιών του προέδρου του ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει για πολλούς αυτό το ετερόκλιτο πολιτικό μωσαϊκό. Πως θα τρέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Τι θα κάνει η σκιώδης κυβέρνηση και κυρίως τι θα προσφέρει αυτό το νεοσύστατο πολιτικό κέντρο.

Επιχειρείται και… ανανέωση

Επιπρόσθετα, πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσει η ανανέωση που επιχειρείται από τη Χαριλάου Τρικούπη, Φρέσκα πρόσωπα αναλαμβάνουν κομβικές θέσεις για τη λειτουργία του κόμματος και κάποιοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν περίοδο χάριτος.

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και είναι ίδια γενιά στο ΠαΣοΚ με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου. Σημαντικό ρόλο θα έχει ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής και πολιτικός επιστήμονας Λευτέρης Καρχιμάκης που αναλαμβάνει συντονιστής ομάδας προγράμματος. Τα ονόματα αυτών των δύο είχαν γραφτεί και οι «παροικούντες στην πράσινη Ιερουσαλήμ της Χαριλάου Τρικούπη» περιμέναν την αξιοποίηση τους.

Τρεις γυναίκες στην πρώτη γραμμή

Υπάρχουν όμως κι άλλα πρόσωπα που αποτελούν στοίχημα για την ηγετική ομάδα και πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και να δουλέψουν για να αναδειχθούν.

Η αναπληρώτρια συντονίστρια ομάδας προγράμματος, Κατερίνα Πλέσια-Ευσταθοπούλου, είναι Μηχανικός στο επάγγελμα με ειδίκευση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξη. Θεσσαλονικιά, με καταγωγή από το Λιτόχωρο και παρελθόν στην ΠΑΣΠ, στρατεύθηκε και εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η παρουσία της, τόσο ως υποψήφιας, όσο όμως και με τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο όργανο έχει ένα επιπλέον συμβολισμό. Η κυρία Πλέσια είναι ένα από τα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό για να εργαστούν και ζει τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Η ένταξη της στην ενεργό πολιτική σκηνή αποτυπώνει ανάγλυφα την αγωνία του ΠαΣοΚ για τη γενιά που ξενιτεύτηκε και επιθυμεί να επιστρέψει, αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Η Μυρτώ Σαμαρά ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη και καταγωγή από Δράμα και Σέρρες θα μετέχει στο πολιτικό κέντρο. Θα είναι ένα από τα εννέα μέλη του οργάνου και θα σταθεί δίπλα σε κορυφαία στελέχη της παράταξης. Η κυρία Σαμαρά ήταν κι αυτή υποψήφια ευρωβουλευτής και στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν την δράση της και το βιογραφικό της. Είναι επιστήμονας, σύζυγος επεμβατικού καρδιολόγου και… μητέρα. Η παρουσία της μεταξύ άλλων, συμβολίζει τις σύγχρονες Ελληνίδες που παλεύουν καθημερινά και διαχειρίζονται καριέρα, αλλά και οικογένεια.

Εκτός από τις δύο Θεσσαλονικές που αξιοποιούνται, ευκαιρία για προσφορά και διάκριση θα έχει και μία ακόμη γυναικά. Πρόκειται για την γιατρό Κατερίνα Σολωμού που ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Η κύριά Σολωμού προέρχεται από πασοκικό σπίτι της Αιγιαλείας, καθώς είναι κόρη του Γρηγόρη Σολωμού, που διετέλεσε υφυπουργος υγείας και βουλευτής Αχαΐας. Ενώ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη ήταν διοικητής στο ΙΚΑ.

Η Κατερίνα Σολωμού όμως έχει τη δική της πορεία. Έχει την πολιτική στο αίμα της και έχει διατελέσει αντινομάρχης ενώ είναι και πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ στην Αχαΐας. Δεν έχει εκλεγεί όμως βουλευτής καθώς την έδρα την παίρνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Με πολλούς στη Χαριλάου Τρικούπη να λένε πως η συμμετοχή της σε αυτό το όργανο είναι και ένα μήνυμα στον πρώην πρωθυπουργό.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More