Wednesday, October 16, 2024
Home » Πάτρα: Ξύλο μεταξύ ανηλίκων – Στο νοσοκομείο ένας 16χρονος

Πάτρα: Ξύλο μεταξύ ανηλίκων – Στο νοσοκομείο ένας 16χρονος

0 comments

Άλλο ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων καταγράφηκε αυτή τη φορά στην Πάτρα. Ένας 17χρονος τσακώθηκε με 16χρονο συμμαθητή του στο προαύλιο του σχολείου, στην περιοχή Κουκούλι. Ο καυγάς ξέφυγε και κατέληξε σε γρονθοκοπήματα και 0 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρίου με τραύματα στο μάτι.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία. Ωστόσο δεν προχώρησε στη σύλληψη του 17χρονου, αναφέρει το tempo24, καθώς ο διευθυντής του σχολείου είχε ήδη καλέσει τους γονείς του φερόμενου ως δράστη και μετάβησαν μαζί με τον μαθητή στο Αστυνομικό Τμήμα. Ακολούθησε η σύλληψη του νεαρού και των γονιών του, για παραμέληση ανηλίκου.

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο μαθητής και οι γονείς του αφέθηκαν ελεύθεροι, ως την ημέρα ορισμού της δίκης.

Στο πλαίσιο πρόληψης της νεανικής παραβατικότητας μόνο την προηγούμενη εβδομάδα από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς έγιναν συνολικά 6.580 έλεγχοι, 354 ήταν οι προσαγωγές, 218 οι συλλήψεις και βεβαιώθηκαν 357 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια.

Ένας μήνας χωρίς κινητά

Εδώ και ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα κινητά απαγορεύονται αυστηρά τόσο εν ώρα μαθήματος όσο και κατά την διάρκεια του διαλείμματος, μέτρο που φαίνεται στα περισσότερα σχολεία να τηρείται. Έχει βοηθήσει όμως στον περιορισμό του σχολικού εκφοβισμού και της νεανικής παραβατικότητας;

«Δεν θα αλλάξει κάτι, άμα είναι κάποιος να εκφοβίσει τον άλλον, θα το κάνει είτε με κινητά είτε χωρίς», λέει μαθητής. «Στην τάξη έχει βοηθήσει χωρίς το κινητό και αυτά δεν υπάρχουν βιντεοσκοπήσεις. Στο παρελθόν υπήρχαν; Υπήρχαν σίγουρα και ανεβαίναν και στα σόσιαλ μίντια», αναφέρει στην κάμερα του MEGA άλλος μαθητής.

Τα κινητά μπορεί να έμειναν εκτός σχολικού περιβάλλοντος όμως ο φόβος για πολλούς μαθητές παραμένει. Για μια ασήμαντη αφορμή όπως λένε τα ίδια τα παιδιά μπορεί να ξεσπάσει ανελέητος καυγάς.

Έρχεται η πλατφόρμα για γονικό έλεγχο στα κινητά

Έτοιμη προς χρήση είναι η ειδική πλατφόρμα που θα παρέχει οδηγίες στους γονείς για εργαλεία και ρυθμίσεις ελέγχου στα κινητά που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους.

«Υπάρχει ο γονικός έλεγχος το parental control όπως αναφέρεται σε αρκετές συσκευές και ακριβώς σε αυτές τις οδηγίες πλέον θέλουμε να εκλαϊκεύσουμε για να μπορεί ο κάθε γονιός που θέλει να τις εφαρμόσει στα κινητά των παιδιών του», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου οι γονείς θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες, λέξεις κλειδιά ή βίντεο κατόπιν συμφωνίας με το παιδί στο κινητό του.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More