Monday, September 16, 2024
Home » Ο Ραγκούσης επιμένει σε δημοψήφισμα: Ο πιο δημοκρατικός τρόπος

Ο Ραγκούσης επιμένει σε δημοψήφισμα: Ο πιο δημοκρατικός τρόπος

0 comments

Ο Γιάννης Ραγκούσης, ως ένα εκ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που ζητούν δημοψήφισμα σύγκλισης με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ήταν απόλυτος στην τοποθέτησή του.

Για τον ίδιο η διεξαγωγή μιας τέτοιας εσωκομματικής διαδικασίας είναι μονόδρομος προκειμένου να διευκρινιστούν οι προθέσεις των ψηφοφόρων «ιδίως από τη στιγμή που διαφωνούμε μεταξύ μας για το μείζον αυτό θέμα».

Αρχικά ο Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως «για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ισχύουν όσα συνυπέγραψα με άλλα μέλη της ΚΕ».

Από ‘κει και πέρα σημείωσε πως «σήμερα η πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών μετά το 14,9% στις ευρωεκλογές θέτει ένα ερώτημα: αν θα υπάρξει ένας ισχυρός αντίπαλος πόλος απέναντι στη ΝΔ, στις επόμενες εθνικές εκλογές ή «θα κινηθούν οι διεργασίες για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου».

Κατά τον κ. Ραγκούση, «το επί της αρχής Ναι ή Όχι σε μια τέτοια προοπτική μόνον τα μέλη και οι φίλοι μπορούν να το πουν. Ιδίως από τη στιγμή που διαφωνούμε μεταξύ μας για το μείζον αυτό θέμα».

«Η πιο διάφανη διαδικασία είναι το δημοψήφισμα»

Πώς θα συμβεί; «Με τον πιο δημοκρατικό τρόπο που προβλέπεται στο καταστατικό μας μετά τις ιστορικές αλλαγές που κάναμε με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του 2022. Τότε που θεσμοθετήσαμε τα δημοψηφίσματα και την εκλογή Προέδρου από τη βάση» ισχυρίστηκε.

Όπως συμπλήρωσε «η πιο διάφανη διαδικασία είναι το δημοψήφισμα. Η πιο ‘από κάτω προς τα πάνω’ διαδικασία είναι το δημοψήφισμα. Η πιο μεγάλη δύναμη που μπορούμε να έχουμε απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα μόνο το δημοψήφισμα μπορεί να μας τη δώσει».

Ο κ. Ραγκούσης συνέχισε λέγοντας ότι «αυτός που δεν θέλει την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου είναι το Μαξίμου και τα εξωθεσμικά κέντρα», καθώς «ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ δεν θα σχηματιστεί με διάλυση των κομμάτων που θα συμμετέχουν αλλά με έναν φορέα που θα καταθέσει ενιαία ψηφοδέλτια στον Άρειο Πάγο ώστε να διεκδικήσει το μπόνους των βουλευτικών εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Ραγκούσης προειδοποίησε πως «το βράδυ των επόμενων εθνικών εκλογών, αν για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, η ΝΔ κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά, τότε το ερώτημα θα είναι ένα: «ποιος φταίει;» Ας διαλέξει ο καθένας τι θέλει τότε να του καταλογιστεί».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More