Tuesday, September 17, 2024
Home » Νίκος Παππάς: Η πρόταση για δημοψήφισμα παραβιάζει ανοικτές θύρες

Νίκος Παππάς: Η πρόταση για δημοψήφισμα παραβιάζει ανοικτές θύρες

0 comments

Ο Νίκος Παππάς έχει την τάση να χαράσσει τον δικό του αυτόνομο δρόμο. Στην εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο το μεσημέρι, δεν απέκλεισε τη συμπόρευση με άλλες δυνάμεις του προοδευτικού τόξου, αλλά την ίδια ώρα απέρριψε προσωπικά οποιαδήποτε εκδοχή εσωτερικού δημοψηφίσματος που θ’ αντιβαίνει στο καταστατικό διότι «παραβιάζει ανοικτές θύρες». Μια θέση που συγκρούεται σε όσα λέει η ομάδα των 87 – ή αλλιώς το «μπλοκ Τσίπρα».

Κατά τον έμπειρο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλό «να αποφύγουμε τις απολυτότητες και να κάνουμε τη συζήτηση χωρίς δίκες προθέσεων και προτάσεων».

«Αποτελεί τομή η πρόταση για προγραμματική σύγκλιση και εκλογική συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων», ισχυρίστηκε κατόπιν.

Ανέφερε επίσης πως «δεν έχει θεμελιώθει ότι πρέπει να πάψει να λειτουργεί το κόμμα που έχει όραμά του τον σοσιαλισμό με Δημοκρατία και ελευθερία, που λειτουργεί πιο συμμετοχικά, πιο δημοκρατικά, πιο διάφανα από κάθε άλλο κόμμα στην Ελλάδα, το κόμμα που πρέπει να ολοκληρώσει τον μετασχηματισμό του, που μπορεί να εγγυηθεί τα προοδευτικά και προγραμματικά θεμέλια μιας εκλογικής συνεργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά είναι το καταστατικό που «προβλέπει ότι οι καταστατικές αλλαγές γίνονται με βάση τις αποφάσεις του καταστατικού συνεδρίου. Αν υπάρχει η άποψη ότι πρέπει να γίνονται καταστατικές αλλαγές και με βάση τα δημοψηφίσματα, να κατατεθεί και να πάει στο συνέδριο».

Αντιθέτως «η πρόταση για δημοψήφισμα για τις συνεργασίες παραβιάζει ανοικτές θύρες».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More