Table of Contents
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό εν όψει της επικείμενης πενταμερούς, αλλά και η ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην άμυνα τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.
O Ελληνας πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης και αναφερόμενος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες μίλησε για αποφάσεις, που δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις ως προς την ανάγκη περισσότερων επενδύσεων από τα κράτη – μέλη στην Άμυνα, αλλά και την προστασία όλων των συνόρων της Ένωσης.
Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη
Αναφορικά με το Κυπριακό ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προκειμένου «να κρατηθεί ζωντανός ο διάλογος, ώστε να επιτευχθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση» επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός και θα στηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το Κυπριακό και η πενταμερής στη Γενεύη
Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε τη σημασία της επικείμενης Πενταμερούς στη Γενεύη και επέμεινε πως στόχος της Λευκωσίας είναι «η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διεκόπησαν το 2017 αξιοποιώντας το κεκτημένο των συνομιλιών και με μοναδικό στόχο την επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου των αρχών και των αξιών της ΕΕ».
Η ιστορική στήλη του Βήματος στο inbox σου
Γίνε μέλος του καθημερινού newsletter που αποκαλύπτει όσα συμβαίνουν στο πολιτικό παρασκήνιο και απόκτησε πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο. ΕΓΓΡΑΦΗ
Η άμυνα στις προτεραιότητες Ελλάδας – Κύπρου
Αναφορικά με το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ελλάδος και της Κύπρου ως προς την ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναφορά του κειμένου συμπερασμάτων ότι η Ένωση αντιμετωπίζει απειλές και στην Ανατολική Μεσόγειο, πέραν των δεδομένων και υφιστάμενων στην Ουκρανία.
Πηγή: To Vima