Saturday, November 23, 2024
Home » Λούνα παρκ Πευκοχώρι: Σάπια και κλεμμένα τα παιχνίδια – «Ήτανε να πάνε σε σκραπ»

Λούνα παρκ Πευκοχώρι: Σάπια και κλεμμένα τα παιχνίδια – «Ήτανε να πάνε σε σκραπ»

0 comments

Λίγες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν ερωτήματα. Γιατί λειτουργούσε ένας τέτοιος χώρος ψυχαγωγίας που έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;

Πρώην εργαζόμενος στην επιχείρηση στο Πευκοχώρι σπάει τη σιωπή του και αποκαλύπτει στο MEGA τι συνέβαινε στην επιχείρηση: κενά ασφαλείας, παμπάλαιος εξοπλισμός, παραλείψεις και τραγικά λάθη που αποδείχτηκαν μοιραία.

«Τα μηχανήματα όλα του Κ. τα 9 στα 10 είναι άχαρτα πρώτον, κάποια είναι κλεμμένα από τη Βουλγαρία, ασυντήρητα σε πολύ άθλια κατάσταση. Ήτανε να πάνε σε σκραπ και πήγε και τα βούτηξε έξω από την σκραπ, τα έβαψε και τα λειτουργεί… και όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Όπως λέει όσοι χειρίζονται μεγάλα μηχανήματα σε λούνα παρκ πρέπει να έχουν πιστοποιητικό χειριστή ψυχαγωγικών παιχνιδιών και να έχουν κάνει σεμινάρια στην Ιταλία.

«Για να χειριστείς ένα μηχάνημα μιλάμε για κάποιο μηχάνημα επικίνδυνο, όχι τώρα σε μία σκοποβολή σε ένα τρενάκι που πάει γύρω-γύρω τα παιδικά, για τέτοιου είδους μηχανήματα επικίνδυνα πρέπει πρώτον να πας σε σεμινάριο ας πούμε εννιά μήνες στην Ιταλία, όπου σου μαθαίνουνε πιο πολύ θέματα ασφαλείας. Δίνεις κάποιες τυπικές εξετάσεις. Αφού το πάρεις αυτό το χαρτάκι μετά πρέπει να αποφασίσεις σε ποιο παιχνίδι θες να βγάλεις την πιστοποίηση σου, για να είσαι χειριστής και να πας να ξαναδώσεις εξετάσεις για να πάρεις πιστοποίηση χειριστή στο συγκεκριμένο μηχάνημα» συμπλήρωσε.

Πόσοι όμως εργαζόμενοι είχαν την αντίστοιχη πιστοποίηση στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής; «Πολύ πιθανόν και κανένας. Σε εκείνο το πάρκο μέσα δύο χρόνια που δούλεψα εγώ ο μοναδικός άνθρωπος που είχε πιστοποίηση ήμουν εγώ. Και μιλάμε ο άνθρωπος έχει παιχνίδια ψιλόεπικίνδυνα», είπε ο πρώην εργαζόμενος του λούνα παρκ.

Οι καταγγελίες επισκεπτών

Τα στόματα ανοίγουν και από τους επισκέπτες του λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι μετά από τον τραγικό θάνατο του 19χρονου αγοριού. Όπως καταγγέλει στο MEGA αυτόπτης μάρτυρας δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί είχε τραυματιστεί παίζοντας στις σκουριασμένες μηχανές του ίδιου λούνα παρκ.

«Είχε γίνει ένα περιστατικό με την μπαλαρίνα και ένα περιστατικό που είχε παλινδρόμηση είχε κολλήσει και δε μπορούσε να σταματήσει. Με την μπαλαρίνα κάτι πέσανε παιδιά τώρα χτυπήσανε; Το δούλευε πολύ γρήγορα και χτυπήσανε», αναφέρει η καταγγελία.

Oι γονείς των παιδιών που επισκέπτονταν το λούνα παρκ της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για εγκαταστάσεις που έκρυβαν παγίδες, με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας.

«Περιμένανε συγκεκριμένα στην ουρά και να κάνουν τραμπολίνο, που είχε αρκετά τρία ή τέσσερα στο ίδιο σημείο, χωρίς δίχτυ ασφαλείας ήτανε. Δενόντουσαν τα παιδάκια με έναν ιμάντα και ταλαντεύονταν πάνω και πήγαιναν στον αέρα τέλος πάντων. Όσο περιμέναμε, επειδή διαπίστωσα ότι ο ένας ιμάντας ήταν σχισμένος, δεν κάναμε, φύγαμε. Ήταν λίγο επικίνδυνο, σου δημιουργούσε την αίσθηση της αμέλειας», ανέφερε γονέας.

Σάπια και σκουριασμένα σίδερα

Τα περισσότερα μηχανήματα που καθημερινά έπαιζαν δεκάδες παιδιά ήταν μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, τουλάχιστον 15ετίας. Ο χρόνος και η θάλασσα που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις ρήμαζε τον ήδη παλαιό στόλο των παιχνιδιών. Τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα ήταν σάπια και σκουριασμένα.

«Δυο τρεις μέρες πριν ήμουν εκεί πηγαίναμε σχεδόν καθημερινά. Η εικόνα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στον χώρο και μπορεί να το καταλάβει με μια στοιχειώδη αντίληψη και λογική καταλαβαίνει ότι τα μηχανήματα είναι παλαιά περασμένων δεκαετιών, βλέπει το πως έχουν τοποθετηθεί στον χώρο και καταλαβαίνει ότι είναι το ελάχιστο και το πιο ελαφρύ που μπορώ να πω ότι είναι πλημμελώς τοποθετημένα και συντηρημένα» ανέφερε γονέας.

«Έμπαινε το ερώτημα στο μυαλό μου, το σκεφτόμουν πολλές φορές. Ήταν εάν αυτό είχε ελεγχθεί από κάποιον, εάν έχει πάρει μια πιστοποίηση. Γενικά ήταν μια κατάσταση χύμα, δεν συνάδει αυτό που έβλεπε κάποιος με το σημείο εκείνο και την επισκεψιμότητα» συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η άδεια που πήρε πέρσι ο ιδιοκτήτης από τον δήμο Κασσάνδρας είχε ισχύ για δύο μήνες. Αποδεικνύεται πως για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δεν λειτουργούσε νόμιμα, καθώς η επιχείρησή του βρισκόταν σε λειτουργία από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ φέτος δεν είχε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

Πηγή: To Vima

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More