Sunday, September 22, 2024
Home » Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν διαπραγματεύεται τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν διαπραγματεύεται τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό

0 comments

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να σκεφτεί καλά για το πώς θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους και την αβεβαιότητα σε μια εποχή με πιο ασταθή πληθωρισμό και λιγότερη σαφήνεια όσον αφορά τον αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς το πλαίσιο πολιτικής μας ενσωματώνει τις εκτιμήσεις κινδύνου», τόνισε την Παρασκευή σε ομιλία της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον, αναφερόμενη στην εν εξελίξει αναθεώρηση της στρατηγικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Η Λαγκάρντ επεσήμανε ότι η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση «έχουν αλλάξει τη δομή της οικονομίας και αποτελούν πρόκληση για τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε τον αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής». Στο μέλλον αναμένονται ευρέως περισσότερα σοκ από την πλευρά της προσφοράς.

Η Λαγκάρντ εστίασε επίσης στις επιπτώσεις του παγκόσμιου κατακερματισμού και της ψηφιοποίησης στη νομισματική μετάδοση, αν και διαβεβαίωσε ότι η επανεξέταση της ΕΚΤ δεν θα συζητήσει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό

Η ΕΚΤ θέλει να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της επανεξέτασης, η οποία ακολουθεί εκείνη που ολοκληρώθηκε το 2021, στο δεύτερο εξάμηνο του 2025. Αν και αυτή τη φορά θα είναι λιγότερο ευρεία και ο συμμετρικός στόχος για τον πληθωρισμό του 2% δεν τίθεται προς συζήτηση, θα μπορούσε ωστόσο να έχει σημαντικές επιπτώσεις.

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Isabel Schnabel δήλωσε τον Απρίλιο ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο προβλέπει την οικονομική επέκταση και τον πληθωρισμό για να βελτιώσει την επικοινωνία και να ανταποκριθεί γρήγορα σε σοκ, προειδοποιώντας ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο να βασίζεται σε μια πολιτική δημοσίευσης μόνο βασικών προβλέψεων.

Πηγή: ToVima.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More