Monday, September 16, 2024
Home » Κασσελάκης: Δεν προτείνω ρευστοποίηση, θα καλέσω την ηγεσία του ΠαΣοΚ

Κασσελάκης: Δεν προτείνω ρευστοποίηση, θα καλέσω την ηγεσία του ΠαΣοΚ

0 comments

Μετά από μια δεκάωρη συνεδρίαση και συνολικά 82 ομιλητές ο Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής για τη δευτερολογία του. Σε αυτήν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια «παραγωγική συζήτηση», στη διάρκεια της οποίας ασκήθηκε «καλοπροαίρετη κριτική», την οποία αποδέχεται διότι «γίνομαι καλύτερος».

Ανέφερε βέβαια πως θα ήθελε να έχει παρακολουθήσει περισσότερες ομιλίες «αντί να σβήνω φωτιές έξω από την αίθουσα».

Ο Στ. Κασσελάκης επανήλθε επίσης στο φλέγον ζήτημα της Αυγής λέγοντας ότι είναι «ευγνώμων στους εργαζόμενους που το κυριακάτικο θα βγει κανονικά» και ζήτησε από τους παρόντες να αγοράσουν όχι μόνο ένα αλλά δύο φύλλα προκειμένου να «σταθούμε αντάξιοι της ευθύνης» προσφέροντας το ελάχιστο.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι η αναστολή του ημερήσιου φύλλου έγινε γιατί «δεν θέλαμε να ρισκάρουμε το κυριακάτικο φύλλο που είναι προσοδοφόρο» και εξήγησε ότι «οι μόνοι που δεν λένε mea culpa είναι αυτοί που δεν τολμούν και δεν προσπαθούν».

«Θα σας ταράξω στη συλλογικότητα, αλλά…»

«Δεσμεύομαι από δω και πέρα πως θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Κι Αύγουστο αν χρειαστεί», συνέχισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε». Προειδοποίησε όμως πως «αν αντιφάσκετε σε δημόσιες πλατφόρμες με το πνεύμα των οργάνων χωρίς να διαχωρίζετε την κομματική από την προσωπική θέση, τότε τα μέλη των οργάνων κι ο πρόεδρος θα πρέπει να πάρουν θέση». Άρα δεν αποκλείονται συνέπειες.

Αυτό «δεν είναι απειλή» εξήγησε, αλλά «κοινή λογική, η τίμια συμφωνία για να πάμε μπροστά».

«Σεβόμαστε το κόμμα έμπρακτα όλοι μας» συμπλήρωσε, προτρέποντας «να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα ότι προτείνω ρευστοποίηση των οργάνων». Το αντίθετο είπε πως επιδιώκει, καθώς «προτείνω ανοικτή διαδικασία που θα αποφασίσει για παραγωγικά όργανα. Ρευστοποίηση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει, ούτε των οργάνων. Μόνο λογική».

«Θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠαΣοΚ»

Ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην εκδοχή συνεργασιών με το ΠαΣοΚ διευκρινίζοντας πως «η αξιωματική αντιπολίτευση θα ηγηθεί της διαδικασίας, αρχικά με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες». Αυτές σε πρώτο επίπεδο θα αφορούν το ιδιωτικό χρέος και τα υπερκέρδη των τραπεζών.

«Για τις δυο προτάσεις και μόλις είμαστε έτοιμοι, θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όποια κι αν είναι, για να συνεργαστούμε στην επεξεργασία τους» δεσμεύτηκε.

Κλείνοντας προέτρεψε τα μέλη να «μην χάσετε τον ρομαντισμό και την ιδεολογία. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής κι εμείς θα τη φέρουμε. Συνεχίστε να πιστεύετε».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More