Wednesday, October 16, 2024
Home » Κέρκυρα: Προφυλακιστέος ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ – 16 ώρες απολογούνταν οι κατηγορούμενοι

Κέρκυρα: Προφυλακιστέος ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ – 16 ώρες απολογούνταν οι κατηγορούμενοι

0 comments

Δεκαέξι ώρες απολογούνταν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών στην Κέρκυρα. Ο υποδιευθυντής, ο οποίος φέρεται ότι είναι εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης, απολογούνταν για περισσότερο από τρεις ώρες και τελικά κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Όπως υποστήριξε ήταν αδύνατο να στήσει μια τέτοια επιχείρηση για το χρονικό διάστημα που ήταν στην εφορία και αναρωτήθηκε γιατί δεν έγιναν επ’αυτοφόρω συλλήψεις.

«Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Είμαι μόλις 1,5 χρόνο στην Κέρκυρα. Πώς θα μπορούσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα να έχω στήσει ένα τόσο εκτεταμένο κύκλωμα; Τα πάντα έγιναν με τις νόμιμες διαδικασίες αφού η επιστροφή ΦΠΑ γίνεται αμέσως και μπορεί να γίνει και αυτόματα» υποστηρίζει.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εφοριακοί και ο λογιστής. Οι περιοριστικοί όροι αφορούν σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στην Αστυνομία και εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ.

Στον έναν επόπτη επιβλήθηκε εγγύηση 30.000 ευρώ, στον δεύτερο επόπτη και στον ελεγκτή εγγύηση 3.000 ευρώ και στο λογιστή εγγύηση μόλις 1.000 ευρώ σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA ο ένας από τους εμπλεκόμενους ήταν γνώριμος των Αρχών, είχε ελεγχθεί και πριν από έναν χρόνο για ανάλογη υπόθεση και είχε αθωωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοριακός είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πολλές παραβάσεις, όπως για παράδειγμα δεν έβαζε πρόστιμα σε τουριστικά γραφεία που είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις.

Η δύσκολη επιχείρηση

Τα μέλη του κυκλώματος εκβίαζαν επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν φορολογικές εκκρεμότητες. Τους τελευταίους πέντε μήνες, οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχαν από την ΑΑΔΕ, έκαναν έρευνες στο νησί της Κέρκυρας για να ρίξουν φως στην δράση του κυκλώματος επίορκων εφοριακών.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις υπόπτων και τις επικοινωνίες τους. Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση, σύμφωνα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, επειδή οι ύποπτοι έπαιρναν πολλά μέτρα αντιπαρακολούθησης και στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κώδικες. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν στην κατοχή τους περισσότερα από 40.000 ευρώ.

Πηγή: To Vima

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More