Thursday, July 11, 2024
Home » Ευρωεκλογές: Το «ναι» στην επιστολική ψήφο και η νέα προεκλογική περίοδος

Ευρωεκλογές: Το «ναι» στην επιστολική ψήφο και η νέα προεκλογική περίοδος

0 comment

Ευρωεκλογές: Το «ναι» στην επιστολική ψήφο και η νέα προεκλογική περίοδος

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Τα πάντα επισπεύδονται με την επιστολική ψήφο.

Με την διακομματική συμφωνία και ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο, από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣοΚ και Πλεύση Ελευθερίας – και πιθανώς με τελική συμφωνία και άλλων κομμάτων, που έχουν προς το παρόν δηλώσει επιφύλαξη – διαμορφώνεται μία νέα πολιτική παράμετρος.

Στην ουσία «καθαρίζει το γήπεδο» εν όψει ευρωεκλογών και συντέμνεται ο πολιτικός χρόνος, για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Με βάση αυτό και κυρίως επειδή τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να έχουν καταρτιστεί, εγκριθεί και τυπωθεί νωρίτερα, ώστε να έχουν σταλεί στα εκλογικά τμήματα της ομογένειας σε ολόκληρο τον πλανήτη, τα πάντα επισπεύδονται και ουσιαστικά ξεκινά η νέα προεκλογική περίοδος, εν όψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Έως τις 20 Απριλίου κόμματα και υποψηφιότητες

Το χρονοδιάγραμμα υπό αυτήν την έννοια είναι πολύ συγκεκριμένο, αφού το αργότερο στις 20 Απριλίου θα πρέπει να έχουν ανακηρυχθεί τα κόμματα και οι υποψηφιότητες από τον Άρειο Πάγο και να προχωρήσουν εν συνεχεία τα πρακτικά ζητήματα.

Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, σε αυτήν την ημερομηνία είχαν παρουσιαστεί τα ψηφοδέλτια, κάτι που εφέτος αναμένεται ότι θα γίνει νωρίτερα.

Με αυτά κατά νου και έχοντας ανοίξει μέτωπα, όπως αυτό με τον γάμο των ομοφύλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισπεύδει και την δική του ενεργοποίηση εν όψει ευρωεκλογών, γνωρίζοντας ότι δεν έχει περιθώρια απωλειών και χαλαρότητας.

Κύριος αντίπαλος υπό αυτές τις συνθήκες είναι ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα της ψήφου, ειδικώς όσο παρατείνεται η δημοσκοπική συνθήκη που εμφανίζει τη ΝΔ με προβάδισμα 20 και πλέον μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και δίχως να είναι ορατή κάποια άλλη δυναμική.

Με επίγνωση αυτών, ήδη είναι ορατή η εκλογικού τύπου δραστηριοποίηση του Πρωθυπουργού, με περιοδείες και ομιλίες, οι οποίες θα συστηματοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More