Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έστειλε η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την καταβολή του μισθού του Ιουνίου στους εργαζόμενους των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών, επισημαίνει με την επιστολή του, ότι η όποια συζήτηση αφορά στο μέλλον ιστορικών ΜΜΕ, αλλά και τη ζωή δεκάδων εργαζομένων, δεν μπορεί παρά να γίνεται με ξεκάθαρους και θεσμικούς όρους και παράλληλα επαναλαμβάνει το αίτημα για επείγουσα συνάντηση με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με εκπροσώπους του, οι οποίοι θα έχουν την εξουσιοδότηση να μεταφέρουν τις ακριβείς θέσεις και προθέσεις του βασικού μετόχου της εφημερίδας «Η Αυγή», της ιστοσελίδας «Avgi.gr» και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» και άρα θα έχουν ρόλο θεσμικών συνομιλητών.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποτιμά θετικά το γεγονός ότι καταβάλλεται σήμερα, μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις και θεσμικές πιέσεις, ο μισθός του μηνός Ιουνίου στους εργαζόμενους των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θέτει, όπως είχαμε ζητήσει μετ’ επιτάσεως, ένα οικονομικό πλαίσιο για τις προθέσεις του κόμματος σε σχέση με τα ΜΜΕ στα οποία είναι ο βασικός μέτοχος, αν και υπάρχουν ακόμα πολλά αδιευκρίνιστα σημεία.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η όποια συζήτηση αφορά στο μέλλον ιστορικών ΜΜΕ, αλλά και τη ζωή δεκάδων εργαζομένων δεν μπορεί παρά να γίνεται με ξεκάθαρους και θεσμικούς όρους. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για επείγουσα συνάντηση με εσάς είτε με εκπροσώπους σας, οι οποίοι θα έχουν την εξουσιοδότηση να μεταφέρουν τις ακριβείς θέσεις και προθέσεις του βασικού μετόχου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ», της ιστοσελίδας «AVGI.GR» και του Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» και άρα θα έχουν ρόλο θεσμικών συνομιλητών.
Το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχετε ανταποκριθεί σ’ αυτό το αίτημα αντιβαίνει στους όρους καλόπιστου διαλόγου όπως ορίζονται από τη νομοθεσία αλλά και από την πολιτική και ηθική στάση που αρμόζει σε ένα κόμμα το οποίο θέτει ως θέση αρχής την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων».
Πηγή: To Vima