Monday, September 16, 2024
Home » Ελλάκτωρ: «Ναι» στην πώληση της Ηλέκτωρ στη Motor Oil από την ΕΓΣ

Ελλάκτωρ: «Ναι» στην πώληση της Ηλέκτωρ στη Motor Oil από την ΕΓΣ

0 comments

Άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για την πώληση της Ηλέκτωρ, θυγατρικής της Ελλάκτωρ, στη Motor Oil.

Οι μέτοχοι της Ελλάκτωρ στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων ενέκριναν την μεταβίβαση της θυγατρική έναντι 114,7 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάκτωρ

Ειδικότερα η έκτακτη γενική συνέλευση εγκρίνει την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατέχει η Ελλάκτωρ στην θυγατρική της Ηλέκτωρ Α.Ε. και αντιστοιχεί σε ποσοστό 94,44% του συνολικά καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής προς την εταιρεία MANETIAL LIMITED , 100% θυγατρικής εταιρείας της Μotor Oil (ΕΛΛΑΣ) σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Αγοραπωλησίας.

Επίσης η ΕΓΣ εξουσιοδοτεί το διοικητικό συμβούλιο να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια τυχόν απαιτηθεί από την Ελλάκτωρ για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της συναλλαγής χωρίς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων και τυχόν τροποποιήσεων επί των συμβατικών κειμένων που πρόκειται να συναφθούν.

Η Motor Oil

Στις 17 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί και η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της MotorOil για την απόκτηση του 94,44% της Ηλέκτωρ.

Εφόσον οι μέτοχοι ανάψουν το πράσινο φως τότε πια ολοκληρώνεται η συναλλαγή.

Κυκλική οικονομία

Η Motor Oil με την εξαγορά της Ηλέκτωρ επιδιώκει τη δυναμική της είσοδο στο χώρο της κυκλικής οικονομίας.

Η Ηλέκτωρ είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με εξειδίκευση στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Με καθετοποιημένη λειτουργία, η Ηλέκτωρ δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, στην παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων και στην αξιοποίηση βιομάζας.

Το 2023 ο όμιλος Ηλέκτωρ διέθετε σε λειτουργία 4 μονάδες επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων ετήσιας δυναμικότητας άνω των 700.000 τόνων, 2 μονάδες επεξεργασίας ιατρικών αποβλήτων, καθώς και 4 έργα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο που παράγεται σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος άνω των 33 MW.

Το 2023, η Ηλέκτωρ ανέλαβε κατασκευαστικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 51,4 εκατ. ευρώ (μερίδιο της ΗΛΕΚΤΩΡ) και αντικείμενο λειτουργίας 28,6 εκατ. ευρώ (συν 34,5 εκατ. ευρώ δικαιώματα προαίρεσης), είτε αυτόνομα, είτε μέσω κοινοπραξιών.

Πηγή ΟΤ

Πηγή: ToVima.gr

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More