Thursday, September 19, 2024
Home » Δημοσκόπηση Pulse: Η μάχη για την προεδρία στο ΠαΣοΚ και η δυσαρέσκεια για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Η μάχη για την προεδρία στο ΠαΣοΚ και η δυσαρέσκεια για ΣΥΡΙΖΑ

0 comments

Δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΙ πραγματοποίησε η Pulse. Τα βασικά της θέματα ήταν οι εσωκομματικές εξελίξεις στοΠαΣοΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο κομμάτι του ΠαΣοΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα, ωστόσο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον οι διαφορές που υπάρχουν στα ανάλογα ερωτήματα. Ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 31% της προτίμησης όσων ψήφισαν το ΠαΣοΚ στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όμως τα ποσοστά αλλάζουν όταν δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός.

Στο ερώτημα για το ποιος θα προτιμούσαν να κερδίσει στις εκλογές ανάμεσα σε όσους προτίθενται σήμερα να ψηφίσουν το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη το ποσοστό πέφτει στο 26%, ενώ την ίδια ώρα εκείνο του Χάρη Δούκα ανεβαίνει στο 25%.

Εντυπωσιακή είναι η άνοδος που παρουσιάζει η Άννα Διαμαντοπούλου στο ερώτημα ποιος θα προτιμούσατε να εκλεγεί αφού βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με τον Χάρη Δούκα.

Η αρνητική άποψη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη φαίνεται ότι δεν τυγχάνουν της έγκρισης όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Είναι χαρακτηριστικό πώς το 51% το βλέπει μάλλον ή σίγουρα αρνητικά, ενώ το 29% θετικά ή μάλλον θετικά. Ακόμα πιο μεγάλα είναι τα ποσοστά εντός των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί το 62% βλέπει αρνητικά τις εξελίξεις, ενώ το 31% τις βλέπει θετικά.

Ο βραχνάς της ακρίβειας και ο απολογισμός των μέτρων της ΔΕΘ

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ μόλις το 7% τις κρίνει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 38% θεωρεί μεν ότι έχουν θετικό πρόσημο όμως χρειάζονται βελτιώσεις. Την ίδια ώρα το 43% πιστεύει ότι είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση.

Φυσικά, το θέμα που εξακολουθεί να απασχολεί τους ερωτηθέντες είναι η ακρίβεια με 34,5% και ακολουθούν τα θέματα της οικονομίας.


Σταθερά δεύτερο το ΠαΣοΚ

Στην πρόθεση ψήφου το ΠαΣοΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι τρεις μονάδες πίσω του.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More