Home » Δημοσκόπηση Alco: «Όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέει το 49%

Δημοσκόπηση Alco: «Όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέει το 49%

0 comment

Δημοσκόπηση Alco: «Όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέει το 49%

Απαισιοδοξία για το μέλλον, με το 56% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι το 2024 θα είναι για την Ελλάδα «χειρότερο» ή «εξίσου κακό» με το 2023 – Η διαφορά ΝΔ με ΠαΣοΚ με φόντο τις ευρωεκλογές.

Αρνητική εμφανίζεται η πλειοψηφία αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στον Alpha.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 49% λέει ότι διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 58% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Στο σύνολο του δείγματος, το 35% συμφωνεί, με το εν λόγω ποσοστό να μειώνεται στο 28% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Απαισιοδοξία για το μέλλον

Κατά τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 2024 θα είναι για την Ελλάδα «χειρότερο» ή «εξίσου κακό» με το 2023, ενώ το 37% μίλησε είτε για μία καλύτερη χρονιά, είτε για μία εξίσου καλή με το 2023.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες για τα οικογενειακά οικονομικά, το 60% απάντησε ότι το 2024 θα είναι χειρότερο ή εξίσου κακό με το 2023.

Η διαφορά των κομμάτων ενοψει ευρωεκλογών

Στο 18,1% βρίσκεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ενόψει των Ευρωεκλογών ανάμεσα στη ΝΔ και το δεύτερο κόμμα ΠαΣοΚ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 30,3% και ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8%.

Η ΝΔ καταγράφει κάποιες απώλειες λόγω της συζήτησης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, κυρίως προς την Ελληνική Λύση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alco.

Το ΚΚΕ βρίσκεται μια ανάσα πριν από το διψήφιο ποσοστό, καθώς εμφανίζεται να καταγράφει 9,7% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,9%.

Η Νίκη βρίσκεται στο 2,8% όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ οι Σπαρτιάτες στο 2,7%. Μόλις στο 2,3% η «Νέα Αριστερά», η οποία όμως ακόμα δεν έχει συγκροτήσει κόμμα, ενώ το ΜέΡΑ25 τοποθετείται στο 2,1%.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More