Friday, September 20, 2024
Home » Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

0 comments

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος την έκανε αποδεκτή. Αναμένεται η αναγγελία της νέας Κυβέρνησης από τον Γάλλο πρόεδρο.

Την παραίτησή της από τον πρωθυπουργικό θώκο υπέβαλε στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν. Εκείνος με τη σειρά του την έκανε αποδεκτή και σε μήνυμά του ανέφερε ότι η εργασία της στην υπηρεσία του γαλλικού Έθνους ήταν καθημερινά υποδειγματική.

Madame la Première ministre, chère @Elisabeth_Borne, votre travail au service de notre Nation a été chaque jour exemplaire. Vous avez mis en œuvre notre projet avec le courage, l’engagement et la détermination des femmes d’État. De tout cœur, merci. pic.twitter.com/G26ifKfKzj

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) January 8, 2024

Σε ανακοίνωσή του Ελιζέ αναφέρεται ότι η απερχόμενη πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης θα εξακολουθούν να χειρίζονται τις τρέχουσες υποθέσεις ως την αναγγελία της νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο Μακρόν.

Στην επιστολή της παραίτησης της η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει ότι «σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην Γαλλία». Αναφέρει επίσης ότι εργάστηκε με πάθος για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πρωθυπουργίας, έχοντας στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων για τους Γάλλους πολίτες.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι αντελήφθη την πρόθεση του αρχηγού του κράτους να ορίσει νέο πρόσωπο στον πρωθυπουργικό θώκο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More