Thursday, October 24, 2024
Home » Βουλή: Οσα έγιναν χθες – Σε τρία μέτωπα η επίθεση Μητσοτάκη

Βουλή: Οσα έγιναν χθες – Σε τρία μέτωπα η επίθεση Μητσοτάκη

0 comments

Αν κάποιος δεν γνώριζε τι συνέβαινε χθες στη Βουλή και άκουγε ότι υπήρχε σφοδρή κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και τουΠΑΣΟΚ αλλά ταυτόχρονα και αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Σαμαρά, θα νόμιζε ότι βρίσκεται ενδεχομένως σε μια χρονοκάψουλα και μεταφέρθηκε ξαφνικά στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Όμως, όταν θα άκουγε την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλά για το TikTok και τον πρόεδρο της Βουλής να διερωτάτε, σκωπτικά φυσικά, «τι είναι αυτό» θα αντιλαμβανόταν ότι βρίσκεται στο 2024.

Αγρια κόντρα στη Βουλή

Η χθεσινή κόντρα στη Βουλή δίνει μάλλον το στίγμα για το επόμενο διάστημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη βασικό του αντίπαλο άρα και τοΠΑΣΟΚ. Έβγαλε από το κάδρο τον Νίκο Παππά αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι όπως τόνισε: «δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστήριο. Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του».

Σήκωσε το γάντι ο Σαμαράς

Η τελευταία του φράση ήταν αρκετή για να ανάψει νέες φωτιές. Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αποδέκτης της αιχμής και σήκωσε το γάντι απαντώντας μέσω κύκλων: «Είναι προφανές ότι ο Κ Μητσοτάκης επιτίθεται στον κ. Σαμαρά όχι επειδή χαιρέτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτυχε να καθίσει δίπλα του σε δημόσια εκδήλωση». «Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα σοβαρά, στα σύνορά μας. Χωρίς άλλους επικίνδυνους πραγματικά χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις», κατέληγαν στο «μήνυμα» τους οι κύκλοι Σαμαρά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνοτουρκικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Πολλοί περίμεναν με ενδιαφέρον την αναμενόμενη κόντρα μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του πρωθυπουργού. Μπορεί να προέκυψαν και άλλα δύο μέτωπα στην πορεία, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωταγωνιστεί στο τρίγωνο της έντασης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν από πολύ νωρίς το πρωί χθες στο γραφείο του στη Βουλή. Για περίπου 20 λεπτά είδε τους βουλευτές του και συνομίλησε μαζί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε καθημερινή παρουσία των βουλευτών του στη Βουλή, δηλαδή να συμμετέχουν και να ενισχύουν την κοινοβουλευτική ομάδα και να τεκμηριώνουν με στοιχεία τον κοινοβουλευτικό τους λόγο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά τις 11 βγαίνει από το γραφείο του στη Βουλή, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο, μπαίνει στην Ολομέλεια και κάθεται στα υπουργικά έδρανα. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας εδρεύει και εξηγεί πώς θα κυλήσει η διαδικασία και δίνει τον λόγο στον πρωθυπουργό. Με τη σειρά του κάνει έναν απολογισμό για τις φετινές πυρκαγιές και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Η επιδεικτική αποχώρηση Μητσοτάκη

Όταν ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικτικά αποχωρεί. Αυτό προκαλεί την ενόχληση του Νίκου Παππά, το οποίο και σχολιάζει ενόσω βρίσκεται στο βήμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, παίρνει τον λόγο αμέσως μετά και επιτίθεται στην κυβέρνηση για μια ποικιλία θεμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επιστρέψει στα υπουργικά έδρανα όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Λίγη ώρα αργότερα, στην δευτερολογία του, επιτίθεται σφοδρά τόσο στον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και στον Νίκο Παππά.

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση να «ξακαβαλήσει το καλάμι»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονική συμπεριφορά, σημειώνοντας ότι «οι μέρες της παντοδυναμίας της είναι παρελθόν». Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να «ξεκαβαλήσει το καλάμι» και υποστήριξε ότι η στάση της επιταχύνει την έξοδο της από το Μέγαρο Μαξίμου. «Εμείς θα είμαστε εδώ με προτάσεις και κριτική για να σας ανοίξουμε με χαρά την πόρτα εξόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης σε ΠαΣοΚ: «Ελάτε με φόρα»

«Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα αποφασίσει σε τρία χρόνια ποιος θα κυβερνήσει» απαντάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χρησιμοποιώντας την φράση της Πόπης Τσαπανίδου προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός λέει ειρωνικά προς το ΠΑΣΟΚ: «Ελάτε με φόρα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωτοφανής εκτροπή Μητσοτάκη στη Βουλή»

Η συζητήση λίγο πριν τις 5 έχει κορυφωθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιεί και τη τριτολογία του. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός ταξίδευε για τη Σερβία. Τη στάση του απέναντι στον Νίκο Παππά, κατήγγειλε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πρωθυπουργός των απευθείας αναθέσεων, των σκανδάλων και της παραβίασης κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου, υπερέβη σήμερα τον ίδιο του τον εαυτό, παραβιάζοντας ανερυθρίαστα την θεσμική τάξη» σημειώνουν και προσθέτουν «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει την πρωτοφανή εκτροπή Μητσοτάκη στη Βουλή, να επιτεθεί με τον πιο ανοίκειο τρόπο εναντίον του προέδρου της Κ.Ο. Νίκου Παππά, προσβάλλοντας και απαξιώνοντας έτσι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης». Στην ίδια ανακοίνωση τα στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν από τα προοδευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ανδρουλάκης: «Δεν μπορείς να υποτιμάς της Αντιπολίτευση»

Σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε την διαφωνία του για τα όσα έγιναν με τον Νίκο Παππά λέγοντας ότι «δεν μπορείς να υποτιμάς την αντιπολίτευση». Ο ίδιος πάντως, θέλησε να απαντήσει σιβυλλικά στις ερωτήσεις που δέχθηκε. Για το κατά πόσον ο πρωθυπουργός τον κατέστησε βασικό αντίπαλό του στη Βουλή, περιορίστηκε να απαντήσει «ο λαός τα κρίνει αυτά». Όσο για το πολυαναμενόμενο ραντεβού των δύο απάντησε «όλα στην ώρα τους». Για την ώρα, πάντως, φαίνεται ότι ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενο μπρα ντε φερ στη Βουλή.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More