Thursday, August 1, 2024
Home » Βγήκαν καλάσνικωφ στο Προεδρικό Μέγαρο – Ο λόγος

Βγήκαν καλάσνικωφ στο Προεδρικό Μέγαρο – Ο λόγος

0 comment

Βγήκαν καλάσνικωφ στο Προεδρικό Μέγαρο – Ο λόγος

Όταν τα κορίτσια από την Ουκρανία έβγαλαν καλάσνικωφ – Πρώτη φορά που το Προεδρικό Μέγαρο φιλοξενούσε θεατρική παράσταση

Ήταν εντυπωσιακή η στιγμή στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, όταν μικρά κορίτσια από την Ουκρανία, μαθήτριες σε σχολείο της Αθήνας, ξεδίπλωσαν ξαφνικά τα καλάσνικωφ και πιστόλια (ρέπλικες βέβαια). Και έμειναν «σημαδεύοντας» αρκετή ώρα.

Τι είχε συμβεί; Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι σολίστ Μυρτώ Μποκολίνη και Νικόλας Καραγκιαούρης, η Παιδική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μαθητές και μαθήτριες από το Ουκρανικό σχολείο Αθήνας, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, ερμήνευσαν στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το μεταμοντέρνο ορατόριο με στοιχεία όπερας «Η ουράνια πολιτεία», σε σύνθεση της Λένας Πλάτωνος, μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία του Βαγγέλη Κοσμίδη.

Ήταν η πρώτη φορά που το Προεδρικό Μέγαρο φιλοξενούσε θεατρική παράσταση, όπως σημειώνει η ίδια πηγή. Μετά το τέλος της συναυλίας- παράστασης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ευχαρίστησαν τα παιδιά και τους μουσικούς και αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα. O 2o Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής διοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Eurolife FFH.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More