Monday, October 28, 2024
Home » Αρκάς: Η «Καλημέρα» της 28ης Οκτωβρίου 2024

Αρκάς: Η «Καλημέρα» της 28ης Οκτωβρίου 2024

0 comments

Μια επετειακή «Καλημέρα» μάς απευθύνει σήμερα, 28η Οκτωβρίου 2024 ο Αρκάς.

Στο σημερινό του σκίτσο, ανήμερα της εθνικής επετείου του «όχι», ο γνωστός σκιτσογράφος μάς καλημερίζει με το μήνα Οκτώβριο και την ημέρα Δευτέρα. Και οι δυο τους κρατούν από μία ελληνική σημαία.

Ακολουθεί το σκίτσο με την επετειακή «Καλημέρα» του Αρκά.

.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι η σημερινή, 84η επέτειος του «όχι» του ελληνικού λαού στον ιταλό κατακτητή, είναι ημέρα Δευτέρα, όπως Δευτέρα ήταν και η 28η Οκτωβρίου του 1940, όπως προκύπτει από το κείμενο του νομπελίστα λογοτέχνη μας Γιώργου Σεφέρη που την περίοδο εκείνη υπηρετούσε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Στο «Γ Μέρες Γ’ 16 Απρίλη 1934-14 Δεκέμβρη 1940» (Εκδ, ΙΚΑΡΟΣ) αναφέρει: «Δευτέρα 28. Κοιμήθηκα δύο το πρωί, διαβάζοντας Μακρυγιάννη. Στις τρεις και μισή μια φωνή μέσα από το τηλέφωνο με ξύπνησε: «έχουμε πόλεμο». Τίποτα άλλο. Ο κόσμος είχε αλλάξει. Η αυγή, πουλίγο αργότερα είδα να χαράζει πίσω απ’ τον Υμηττό, ήταν άλλη αυγή: άγνωστη. Περιμένει ακόμη εκεί που την άφησα. Δεν ξέρω πόσο θα περιμένει, αλλά ξέρω πως θα φέρει το μεγάλο μεσημέρι».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More