Monday, January 6, 2025
Home » Αμαλιάδα: «Καθαρές» οι ιστολογικές του Παναγιωτάκη – Πότε καταθέτει η Μουρτζούκου

Αμαλιάδα: «Καθαρές» οι ιστολογικές του Παναγιωτάκη – Πότε καταθέτει η Μουρτζούκου

0 comments

Νέες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση με τα νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα. Ειδικότερα, «φως» στα αίτια του θανάτου του Παναγιωτάκη αναμενόταν να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο Live News για τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των 5 παιδιών. Όπως είπε τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων έφτασαν στο Ανθρωποκτονιών. Η πρώτη εικόνα είναι πως οι ιστοπαθολογικές είναι «καθαρές». Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα συνεχιστεί η ανάλυση και περαιτέρω.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις, αφού δεν αναδείχτηκε οτιδήποτε ύποπτο τότε ίσως θα υπάρξει επίκληση, στα πλαίσια νεώτερων πραγματογνωμοσυνών, ιατρικών κι ιατροδικαστικών δεδομένων και σχετικής βιβλιογραφίας.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. πιθανόν να ερευνήσει ένα ιδιόμορφο σενάριο που βασίζεται σε περιστατικά που έχουν καταγραφεί στη Μ. Βρετανία, στις ΗΠΑ κι αλλού. Ακόμη θα εξετάσουν και την περίπτωση της «εταιρείας δολοφόνων» που είχε αποκαλυφθεί στην χώρα μας το 1987, για ενδεχόμενη δολοφονία των πέντε παιδιών την περίοδο 2014-2024 στο «θρίλερ της Αμαλιάδας», από την 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου.

Η εκδοχή αυτή θα εξετασθεί ύστερα από εισηγήσεις ιατροδικαστών που φαίνεται να είναι σε επαφή με τις αρχές ασφαλείας.

Οι διαφορές του ιατροδικαστή και του τεχνικού συμβούλου για τα σημάδια του μωρού της Κατερίνας

Χωρίς σημάδια το μωρό της Κατερίνας αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση. Ωστόσο, το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου που έχει διορίσει η οικογένεια για να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου φαίνεται να διαφέρει.

Τα σημάδια στο πρόσωπο που προβληματίζουν

Η χθεσινή αποκάλυψη του Live News έφερε νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά βρέφη.

Και αυτό γιατί ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η Κατερίνα διέκρινε αλλοιώσεις στη ράχη της μύτης του παιδιού της, αλλοιώσεις που δεν είχε δει ο ιατροδικαστής που τότε το εξέτασε.

«Τα σημάδια αυτά ο ιατροδικαστής αυτά έπρεπε να τα γράψει στην έκθεση του και να στείλει στην αστυνομία. Σε κάλεσε η αστυνομία να σε ρωτήσει γι’ αυτά τα σημάδια; Αλλιώς θα είχα κινηθεί νωρίτερα. Και ίσως είχαν γλιτώσει και τα δικά της παιδιά και ο Παναγιωτάκης», σχολίασε η μητέρα στο Live News.

Η Κατερίνα, ο πατριός του παιδιού και οι στενοί τους φίλοι είχαν υποπτευθεί εξαρχής την Ειρήνη.

«Μας είχε περάσει από το μυαλό ότι μήπως όντως είχε γίνει κάτι και η Ειρήνη είχε κάνει κάτι στο παιδί. Το είχαμε συζητήσει και μάλιστα ο Βλαδίμηρος την είχε ρωτήσει και ευθέως και το αρνήθηκε κατηγορηματικά», λέει φίλος της Κατερίνας.

Η συζήτηση έμεινε εκεί. Η Ειρήνη εξαφανίστηκε από την Πάτρα αλλά και η οικογένεια δεν κυνήγησε την υπόθεση από την στιγμή μάλιστα που πήρε στα χέρια της το χαρτί του ιατροδικαστή που μιλούσε για παθολογικά αίτια.

«Μου είπαν έναν αιφνίδιο θάνατο και πνευμονίτιδα. Αυτό. Δεν μου είπαν για σημάδια», υπογράμμισε η μητέρα του παιδιού.

Τι λέει η ιατροδικαστική του παιδιού

Μετά την έκθεση-σοκ του τεχνικού συμβούλου που μιλά για αλλοιώσεις στη μύτη, το Live News παρουσιάζει σήμερα και την πρώτη ιατροδικαστική του παιδιού που λέει με απόλυτη σαφήνεια:

«Στο πτώμα δεν διαπιστώθηκαν κακώσεις, μακροσκοπικώς ορατές».

Η έκθεση Γαλεντέρη -όπως αποκάλυψε χτες το Live News- μιλά για μαρμαροειδή χροιά στο πρόσωπο του βρέφους, ενώ η περιοχή του τραχήλου αναγνωρίζεται ερυθρή. Ευρήματα συμβατά με διακοπή κυκλοφορίας του αίματος και θάνατο.

Αντιθέτως, ο ιατροδικαστής που εξέτασε το μωρό τον Φεβρουάριο του 2021 αναφέρει στο πόρισμα του:

  • ΣΤΟΜΑ-ΛΑΙΜΟΣ: Άνευ κακώσεων ή αλλοιώσεων, μακροσκοπικώς ορατών.
  • ΛΑΡΥΓΓΑΣ-ΤΡΑΧΕΙΑ: Άνευ κακώσεων ή αλλοιώσεων, μακροσκοπικώς ορατών.
  • ΘΥΜΟΣ ΑΔΕΝΑΣ: Η μακροσκοπική και μικροσκοπική εξέταση δεν έδειξε ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί πως τα σημάδια αυτά στη μύτη, τα οποία εντόπισε ο τεχνικός σύμβουλος, αλλά δεν τα αναφέρει στην έκθεση του ο ιατροδικαστής, δεν έχουν προκληθεί από διαδικασία ανάνηψης από την στιγμή που οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την Ειρήνη πριν καλέσει το ασθενοφόρο.

Επιπλέον η ίδια η μητέρα μιλώντας στο Live News ξεκαθάρισε πως όταν άφησε εκείνο το βράδυ στην Ειρήνη το παιδί της δεν είχε κανένα σημάδι στο πρόσωπο. «Το παιδί μου ήταν καθαρό στο πρόσωπο. Δεν είχε ποτέ σημάδια».

Κι επομένως αν επιβεβαιωθούν τα σημάδια από τις φωτογραφίες της νεκροψίας τότε αυτά πρέπει να έγιναν πέριξ της ώρας θανάτου του παιδιού.

Τα στοιχεία που δείχνουν υποξία

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού πέρα από την διάμεση πνευμονίτιδα αναφέρει και μια σειρά οργάνων που παρουσιάζουν συμφόρηση.

Η μακροσκοπική και μικροσκοπική διερεύνηση έδειξε:

  • Αλλοιώσεις διάμεσης πνευμονίτιδας παιδικής ηλικίας,
  • Ήπιο εγκεφαλικό οίδημα,
  • Ερυθροί νευρώνες,
  • Συμφόρηση στο ήπαρ,
  • Κατά τόπους κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων,
  • Συμφόρηση στα επινεφρίδια.

Ενώ όλα αυτά τα ευρήματα αφήνουν υπόνοιες υποξίας δηλαδή έλλειψη οξυγόνου, ο θάνατος τελικά αποδόθηκε στη διάμεση πνευμονίτιδα.

«Αιτία θανάτου: Ο θάνατος του αβάπτιστου επήλθε συνέπεια διάμεσης πνευμονίτιδας της παιδικής ηλικίας», αναφέρει η ιατοδικαστική.

Η διάμεση πνευμονία συνήθως αποτελεί τυχαίο εύρημα, ενώ ως αιτία θανάτου μπορεί να θεωρηθεί μόνο όταν η παρουσία της είναι «συντριπτική». Για να δοθεί ως αιτία θανάτου θα πρέπει να μην υπάρχουν άλλα ευρήματα που κατατείνουν σε διαφορετικό μηχανισμό.

Πλέον αυτό που ερευνάται είναι αν αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν άλλον μηχανισμό και συγκεκριμένα εκείνον του ασφυκτικού θανάτου.

Οι «επιληπτικές» κρίσεις του μωρού

Η πρώτη ιατροδικαστική αναφέρει πως το βρέφος είχε ιστορικό επιληπτικών κρίσεων και είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο. Κάτι που ο τεχνικός σύμβουλος διαψεύδει κατηγορηματικά καθώς το επεισόδιο που το οδήγησε στο νοσοκομείο ήταν ένα και δεν παρέπεμπε σε επιληπτική κρίση.

Το μωρό έκανε άλλη μια κρίση στο νοσοκομείο που παρέπεμπε σε επιληπτικό επεισόδιο, χωρίς όμως οι γιατροί να βγάζουν επίσημη διάγνωση επιληψίας.

Όπως αποκάλυψαν μάρτυρες στο LIVE NEWS, και στα τρία επεισόδια που εμφάνισε το μωρό της Κατερίνας, παρούσα στο δωμάτιο ήταν η 24χρονμη.

«Το περιεχόμενο του στομάχου ενδεχομένως βοηθήσει στην ώρα θανάτου»

Ο τεχνικός σύμβουλος της Κατερίνας, Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε στο LIVE NEWS για τις διαφορές μεταξύ του πορίσματός του και του ιατροδικαστή που εξέτασε το μωρό το 2021.

«Δεν έχουμε τις φωτογραφίες από τη εξέταση. Έχουμε κάνει εδώ και εβδομάδες αίτηση. Η δικηγόρος με έχει ενημερώσει πως αρνούνται την ύπαρξη των φωτογραφιών. Αν δεν είχαμε πάρει τις φωτογραφίες, θα είχαμε μείνει στην ιατροδικαστική. Είμαστε τυχεροί που ήρθαν στην κατοχή μας αυτές οι φωτογραφίες. Δεν αναφέρεται καθόλου τι είχε το στομάχι του παιδιού, και αυτό είναι σημαντικό, θα μας βοηθούσε πολύ για να διαπιστώσουμε την ώρα του θανάτου», σημείωσε.

«Δεν έχουμε πάρει τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική έκθεση»

Στο LIVE NEWS μίλησε και η δικηγόρος της Κατερίνας, Βασιλική Τζελβέ.

«Δεν έχουμε πάρει τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική έκθεση. Απευθυνθήκαμε προφορικά στην υπηρεσία Πατρών και μας είπαν να απευθυνθούμε στο τμήμα εγκληματολογικών ερευνών. Μας απάντησαν προφορικά πως εάν υπήρχαν φωτογραφίες, έχουν σταλεί όλα στην εισαγγελία Πατρών. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες και θα ζητήσουμε να μας απαντήσουν εγγράφως. Ανησυχώ πολύ, πιστεύω δεν υπάρχουν.

Οι φωτογραφίες(που τράβηξε η 24χρονη) δεν μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικό στοιχείο, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα. Οι φωτογραφίες δεν αμφισβητούνται, τις έχει τραβήξει η ίδια η Ειρήνη. Δεν αμφισβητείται ότι το παιδί πέθανε παρουσία της Ειρήνης αλλά ότι έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο», υπογράμμισε.

«Αν επαληθευτούν τα σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού, είναι συμβατά με προσπάθεια απόφραξης», κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.

Η εφιαλτική νύχτα του θανάτου του Παναγιωτάκη

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τις ιστολογικές εξετάσεις του μικρού Παναγιωτάκη, που πέθανε στις 5 του περασμένου Αυγούστου, μια σειρά από στοιχεία για την τραγωδία σε συνδυασμό με αντιφάσεις μέσα από μαρτυρίες που χαρακτηρίζονται κρίσιμες, οδηγούν τα βήματα Αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών, που χειρίζονται την υπόθεση.

Το απόλυτο θρίλερ με αντιφάσεις και στοιχεία

Οι ώρες των δραματικών γεγονότων στο μικροσκόπιο. Αλήθειες αλλά και ψέματα που έχουν ακουστεί, ίσως οδηγήσουν στην άκρη του νήματος. Στο τι κρύβει ο θάνατος του βρέφους, που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Πότε και πώς πέθανε δηλαδή και γιατί κάποιοι που είδαν κι έζησαν τα όσα έγιναν, έκαναν λάθη στις περιγραφές τους.

Οι ώρες των δραματικών γεγονότων

Οι αστυνομικοί παίρνουν σαν δεδομένο αυτό που λένε οι γιατροί. Ότι 13:05 το μεσημέρι της 5ης Πέμπτης Αυγούστου όταν ο Παναγιωτάκης έφτασε στα χέρια τους, ήταν ήδη νεκρός. Οι τιμές του καλίου στον οργανισμό του αδικοχαμένου βρέφους, ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης λίγο περισσότερο.

Τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά νωρίτερα είπε ο γιατρός στο Live News. Αυτό σημαίνει πως ο Παναγιωτάκης ήταν ήδη νεκρός από τις 12:45 με 12:50 το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Ώρες που μεταφερόταν στο νοσοκομείο. Με την Ειρήνη να υποστηρίζει πως το μωρό έκανε εμετό στο αυτοκίνητο και την ξαδέρφη της μητέρας του, να την διαψεύδει.

Ήταν τελικά ζωντανό στο αυτοκίνητο όπως υποστηρίζει η 24χρονη Ειρήνη ή ήταν ήδη χωρίς αισθήσεις, όπως λέει η ξαδέρφη της μητέρας του;

Σε ανύποπτο χρόνο, η Ειρήνη Μουρτζούκου φάνηκε να ανασκευάζει.

Ένα άλλο κρίσιμο σημείο, είναι πότε σημειώθηκε το επεισόδιο που οδήγησε το μωρό στον θάνατο. Μία ώρα πριν μεταφερθεί νεκρό στο νοσοκομείο, η Πόπη συνομιλούσε στο τηλέφωνο με ξαδέρφη της.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου πάντως έχει τοποθετήσει την κρίση του Παναγιωτάκη στις 12 το μεσημέρι. Ώρα που όπως ακούσαμε η μητέρα του μωρού, συνομιλούσε στο τηλέφωνο με ξαδέρφη της.

Σε κάθε περίπτωση η μητέρα του αδικοχαμένου Παναγιωτάκη, υποστηρίζει πως ο γιος της ξύπνησε κανονικά και στις 10:30 το πρωί, ήπιε γάλα.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων θεωρεί απίθανο να είναι σωστός αυτός ο χρόνος και εξηγεί το λόγο: «Εάν κάποιος άνθρωπος πιει γάλα στις 10 η ώρα, δεν υπάρχει περίπτωση 12 η ώρα να έχει περιεχόμενο γάλακτος στο στομάχι».

Σε αυτό που όλοι φαίνεται να συμφωνούν, είναι πως το άτυχο βρέφος, είχε ξυπνήσει δίχως πρόβλημα και έδειχνε ευδιάθετο.

Το μωρό την τελευταία -όπως αποδείχθηκε- νύχτα της ζωής του, είχε κοιμίσει η Ειρήνη.

Κρίσιμα άλλα όχι όπως φαίνεται καθοριστικά, θεωρούνται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η αγωνία κορυφώνεται. Μια σειρά από ερωτήματα μένει και πρέπει να απαντηθούν. Για να φανεί ποιος έλεγε την αλήθεια στην υπόθεση που μετατράπηκε σε θρίλερ και πώς ξεψύχησε ένας βρέφος μόλις 15 μηνών, που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Πότε θα καταθέσει η Ειρήνη Μουρτζούκου για την υπόθεση

Ενδεχομένως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η Ειρήνη Μουρτζούκου αναμένεται να καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών.

Για την υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη, η Ειρήνη Μουρτζούκου αναμένεται να ερωτηθεί για την ακριβή ώρα θανάτου του Παναγιωτάκη γιατί από τη μια την τοποθετεί γύρω στη 1, όταν και πήγε το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά από την άλλη στα μέσα Σεπτέμβρη έλεγε πως όλα συνέβησαν στις 12 το μεσημέρι.

  • Δημοσιογράφος: Και αυτό τι ώρα έγινε;
  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Στις 12.
  • Δημοσιογράφος: 12 το μεσημέρι. Οπότε ήταν δύο ώρες νηστικό δηλαδή;
  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Ναι. Εκεί όπως έπαιζε στο καρότσι γυρνάει το κεφάλι του και τέζα.
  • Δημοσιογράφος: Τι εικόνα είχε ο Παναγιωτάκης όταν τον βρήκαν στο καρότσι; Γιατί η Ειρήνη τη μια λέει πως το βρήκαν μελανιασμένο.
  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Απλά είχε… πως το λένε… απλά μελάνιασε.
  • Δημοσιογράφος: Το μωρό μελάνιασε στα καλά καθούμενα;
  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Ναι. Δεν έπαιρνε τις αισθήσεις του και κατευθείαν το πήραμε, το πήγαμε επάνω.

Και την άλλη στιγμή λέει το αντίθετο.

  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Δεν είχε καλή αναπνοή, πήγε να το πάρει για να το κατεβάσει κάτω.
  • Δημοσιογράφος: Το παιδί ήταν μελανιασμένο;
  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Όχι, δεν έπαιρνε σωστές αναπνοές.

Η μπλούζα με τους εμετούς

Θα ερωτηθεί και για την επίμαχη μπλούζα γεμάτη εμετούς που εμφάνισε 3 μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού.

  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Είναι μία μπλούζα που πήραμε εκείνη την ώρα που το παιδί έκανε εμετούς. Ήταν ζωντανό γιατί έκανε εμετό.
  • Αλλά και γιατί επέμενε τόσο πολύ να αποδείξει ότι το παιδί μεταφέρθηκε ζωντανό στο νοσοκομείο την ώρα που η μητέρα και η οδηγός του αυτοκινήτου δεν συμμερίζονται την ίδια άποψη.
  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Λέγαμε ότι το παιδί ήταν ζωντανό γιατί ήξερα ότι κάνει εμετό, δεν είσαι γιατρός για να γνωρίζεις αν ξεψυχούσε μέσα στο αυτοκίνητο, παιδιά δεν το γνωρίζω, δεν ξέρω πως ξεψυχάει ένας άνθρωπος. Δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα ερωτηθεί και για όλα όσα κατήγγειλε στις Αρχές η Πόπη, ότι δηλαδή απειλούσε την ίδια και τον παιδί της αλλά και ότι ασκούσε σωματική βία σε βάρος της.

  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Όχι βία ακριβώς, δεν φτάναμε δηλαδή στα μαχαίρια και στα νοσοκομεία, όπως κάθε ζευγάρι τσακώνεται.
  • Δημοσιογράφος: Σήκωσες χέρι εσύ;
  • Ειρήνη Μουρτζούκου: Μπορώ να πω ότι, δεν θέλω να πω ψέματα και οι δύο το σηκώσαμε το χέρι μας αλλά όχι σε άσχημες μορφές.

Το μωρό της Κατερίνας

Όπως στην υπόθεση του Παναγιωτάκη, έτσι και στην υπόθεση του μωρού της Κατερίνας, έχουν ήδη καταθέσει πρόσωπα-κλειδιά.

Η Ειρήνη αναμένεται να δεχτεί «βροχή» ερωτήσεων για τα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες, όπως για παράδειγμα πώς εξηγεί το γεγονός ότι και στα τρία επεισόδια της μικρής παρούσα ήταν η ίδια.

Το Ανθρωποκτονιών βέβαια έχει στα χέρια του τον ιατρικό φάκελο, σύμφωνα με τον οποίον το παιδί δεν είχε επιληψία και πως τις κρίσεις τις πάθαινε παρουσία της ίδιας. Από τη στιγμή μάλιστα που ήταν η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας και στον θάνατο, οι αστυνομικοί θα την ρωτήσουν για την εικόνα που είχε το βρέφος πριν καταλήξει.

«Πήρα το ασθενοφόρο αλλά το παιδί ήταν πολύ καλά. Ανέπνεε απλά είχε χαμηλό οξυγόνο».

Δεν αποκλείεται να ερωτηθεί αν παρατήρησε σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού και που αποσκοπούσε το να φωτογραφίζει το παιδί νεκρό και να το στέλνει σε ομαδικές του viber.

Τα δικά της παιδιά

Οι θάνατοι των δικών της παιδιών είχαν ερευνηθεί ενδελεχώς και πέρσι τον Οκτώβριο. Ωστόσο, νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως όπως για παράδειγμα για το πρώτο επεισόδιο που εμφάνισε η Φρειδερίκη.

«Ήταν χλωμή. Της είπα της μαμάς μου ότι μπορεί να ήταν μάτι. Δεν είναι κάτι. Και μόλις της έκανα έτσι στο στέρνο έκανε [αναστεναγμός] σαν να της γυρνάει η αναπνοή και μελανά τα χειλάκια της. Και μου λέει γιατί να πάρω το ασθενοφόρο. Ματιασμένη θα είναι και τι λέω τι λες; το παιδί χάνεται».

Για τη νοσηλεία της μικρής, δεκάδες γιατροί από το «Αγία Σοφία» περνούν σχεδόν καθημερινά το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι γιατροί στις καταθέσεις τους δίνουν με ιατρικά ντοκουμέντα την πλήρη εικόνα νοσηλείας του παιδιού και η 24χρονη θα πρέπει με επιχειρήματα να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της ότι ο θάνατος της Φρειδερίκης επήλθε από ιατρικό λάθος.

Ο θάνατος της αδελφής της

Τα περισσότερα βρέφη έφυγαν από τη ζωή με διάγνωση διάμεσης πνευμονίτιδας. Πρόκειται για όρο που εξηγεί ότι τα παιδιά, για κάποιον λόγο, δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν σωστά. Χωρίς ωστόσο να εξηγείται ο λόγος αυτός καθαυτός.

Ο θάνατος της αδελφής της εξίσου αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια με την μητέρα της πλέον να το αμφισβητεί και να δείχνει την κόρη της Ειρήνη Μουρτζούκου υπεύθυνη για τον θάνατο του παιδιού.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου θα ερωτηθεί αν τελικά ήταν ή δεν ήταν παρούσα στον θάνατο της αδελφής της καθώς σε αυτήν την περίπτωση η 24χρονη πέφτει σε αντιφάσεις.

Οι περιγραφές της για το πώς έσβησαν μπροστά στα μάτια της 5 μωρά προκαλούν ανατριχίλα με τα έμπειρα στελέχη του Ανθρωποκτονιών να επιχειρούν να λύσουν τον δύσκολο αυτό γρίφο.

Η αποκάλυψη – «βόμβα» για τον θάνατο του Παναγιωτάκη

Τι δείχνει η υψηλή τιμή ζαχάρου στο αίμα του 15 μηνών βρέφους, Παναγιώτης που «έφυγε» από την ζωή τον περασμένο Αύγουστο.

Η εκπομπή του Live News κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, αποκαλύπτει σήμερα τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του μικρού Παναγιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις αυτές έγιναν στο παιδί, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας από την μητέρα του, Πόπη, την Ειρήνη Μουρτζούκου κι ένα τρίτο πρόσωπο.

Οι συγκεκριμένες αυτές εξετάσεις δείχνουν:

  • Γαλακτική αφυδρογονάση LDH αποτέλεσμα: 365, με το ανώτατο όριο να είναι στα 85-227.
  • CPK- CK αποτέλεσμα: 160, με το ανώτατο όριο να είναι στα 0-171.
  • CK- MB αποτέλεσμα: 100, με το ανώτατο όριο να είναι στα 0-25.

Τα αποτελέσματα αυτά, μπορεί να υποδηλώνουν ηπατική και μυϊκή δυσλειτουργία, κυρίως στην καρδιά.

  • Κάλιο αποτέλεσμα:10,70 , με το ανώτατο όριο να είναι στα 3,5-5,1.
  • Σάκχαρο αποτέλεσμα: 212, με το ανώτατο όριο να είναι στα 74-106.

Η τιμή του σακχάρου ανεβαίνει όταν τρώμε και ξανά κατεβαίνει μετά από λίγη ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η μητέρα του αδικοχαμένου Παναγιωτάκη, υποστηρίζει πως ο γιος της ξύπνησε κανονικά και στις 10:30 το πρωί και ήπιε γάλα.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» είχε πει ότι θεωρεί απίθανο να είναι σωστός αυτός ο χρόνος και εξήγησε το λόγο: «Εάν κάποιος άνθρωπος πιει γάλα στις 10 η ώρα, δεν υπάρχει περίπτωση 12 η ώρα να έχει περιεχόμενο γάλακτος στο στομάχι».

  • Τροπονίνη αποτέλεσμα: 1871,9, με το ανώτατο όριο να είναι στα 0-60,4.

Η συγκεκριμένη τιμή της τροπονίνης υποδηλώνει πολυοργανική προσβολή.

Πώς εξηγούν στο Live News ειδικοί τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων

Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος, διευθυντής Επειγόντων νοσοκομείου Αμαλιάδας μίλησε στο Live News εξηγώντας τι υποδεικνύουν οι υψηλοί δείκτες στις αιματολογικές εξετάσεις του μικρού Παναγιώτη και ειδικά η τιμή του σακχάρου.

«Όταν ένας άνθρωπος τρώει ο οργανισμός από τα Β-κύτταρα του παγκρέατος εκκρίνει ινσουλίνη, η οποία είναι μία ορμόνη που παράγεται με σκοπό να ρίξει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Θέλω να πω ότι ένας οργανισμός που θα πιει τώρα γάλα, που έχει φουλ ζάχαρη και λακτόζη εντός ενός χρονικού ορίου κι όχι μέγιστο των δύο ωρών. Μπορεί και λιγότερο. Θα πρέπει να μεταβολίσει αυτή τη ζάχαρη και να γυρίσουν οι τιμές στα φυσιολογικά επίπεδα. Άρα, για κάποιο λόγο ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να μεταβολίσει την γλυκόζη», επισημαίνει.

Προσθέτει δε, «Για τους δείκτες του καλίου και του σακχάρου θα πρέπει η ιατροδικαστική υπηρεσία ή τεχνικοί σύμβουλοι να δώσουν απαντήσουν, γιατί έχουν τα επιστημονικά δεδομένα», τόνισε ο διευθυντής των Επειγόντων και συμπλήρωσε: «κι έμενα μου μεταφέρθηκε από την Πόπη ότι έφαγε το παιδί στις 10:30».

Ο ιατροδικαστής και διορισμένος από τον πατέρα του μικρού Παναγιωτάκη, τεχνικός σύμβουλος για την υπόθεση του βρέφους, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο Live News είπε σχετικά με τις εξετάσεις: «Εγώ επειδή είμαι τεχνικός σύμβουλος του μπαμπά του Παναγιωτάκη, θέλω να σας πω ότι κάποιους «άσσους» τους κρατάμε στο μανίκι μας. Η βοήθεια του κου Δημητρόπουλου (διευθυντής Επειγόντων νοσοκομείου Αμαλιάδας) νομίζω ότι θα κριθεί ως καθοριστική για τον προσδιορισμό του χρόνου θανάτου. Οι τιμές που επιδείξατε δηλώνουν μία σειρά γεγονότων. Για παράδειγμα η τιμή του καλίου (που είχε ο Παναγιώτης 10,70 με το ανώτατο όριο να είναι στα 3,5-5,1) είναι τελείως ασύμβατη με την ζωή».

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, από βιβλιογραφίες και έρευνες που έχουν γίνει προκύπτει ότι από την τιμή καλίου μπορεί να προσδιορίστει η ώρα ενός θανάτου.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00