Friday, January 3, 2025
Home » Φλώρινα: Μέρες πριν τη δηλητηρίαση η διαρροή – Η σημασία του μηχανήματος ανίχνευσης CO

Φλώρινα: Μέρες πριν τη δηλητηρίαση η διαρροή – Η σημασία του μηχανήματος ανίχνευσης CO

0 comments

Μάχη για τη ζωή του δίνει για τρίτο 24ωρο στο νοσοκομείο Κοζάνης ο 55χρονος άνδρας που εισέπνευσε τοξικό αέριο, όταν άναψε τη θέρμανση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Φλώρινα όπου είχε πάει για να περάσει το τριήμερο. Χθες (29/10) ξεκίνησαν οι προσπάθειες αφύπνισης του. Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας σε καλή κατάσταση η σύζυγός του.

Η διαρροή φαίνεται ότι ήταν και τις προηγούμενες μέρες καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα ζευγάρι αισθάνθηκε αδιαθεσία, πήρε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι έχει συμπτώματα δηλητηρίασης. Η 41χρονη ήταν σε πιο σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία ωστόσο και οι δύο είχαν τάση για εμετό και κεφαλαλγία.

Ο 53χρονος υπεύθυνος του ξενοδοχείου, κατηγορούμενος για επικίνδυνη βλάβη και σωματική βλάβη από αμέλεια, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση.

Από τι προέκυψε η έκλυση μονοξειδίου του άνθρακα

Το πρόβλημα, σύμφωνα με ειδικούς, προέκυψε, πιθανότατα από την λανθασμένη θέση του σωλήνα διαφυγής αερίων, καθώς αντί να είναι σε οριζόντια θέση πάνω από τη στέγη, τοποθετήθηκε κάθετα στο ημιυπόγειο.

Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το μηχάνημα ανίχνευσης CO.

«Αυτός ο ανιχνευτής τοποθετείται στον χώρο του λεβητοστασίου ή μέσα στο διαμέρισμα και μόλις ανιχνεύσει υψηλή συγκέντρωση CO σε προειδοποιεί. Όταν ξεπεράσει τα 330 ppm το μονοξείδιο του άνθρακα στον χώρο, τότε θα βαρέσει μια προειδοποίηση. Θα έπρεπε να νομοθετηθεί η υποχρεωτικότητα σε όλες τις εγκαταστάσεις υψηλής επικινδυνότητας όπως είναι τα λεβητοστάσια, κοστίζει 26-27 ευρώ», σχολίασε αρχικά.

Η ευθύνη του μηχανικού

Ο κ. Χριστοδουλίδης μίλησε για την ευθύνη που φέρει ο μηχανικός. «Κατάλαβα από ό,τι έχει βγει ότι το ξενοδοχείο είχε λέβητα υγραερίου αλλά τα καυσαέρια δεν έφευγαν από καμινάδα. Θα έπρεπε να έχει μια καμινάδα για τον φυσικό ελκυσμό των καυσαερίων. Αλλιώς θα γυρνάνε πίσω τα καυσαέρια. Δεν υπάρχει θεσμικό όργανο που να ελέγχει τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις» είπε.

Και συνέχισε: «Η άδεια δίνεται στην φόρμα «γνωστοποίηση» από τον μηχανικό. Έπειτα υπόκειται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, να έρθει δηλαδή η Περιφέρεια. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μια υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ξεχωριστά ότι έλεγξε τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και ότι λειτουργούν με ασφάλεια και ορθά».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00