Saturday, October 26, 2024
Home » Φάμελλος: Φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη για Αρκαλοχώρι και Novartis

Φάμελλος: Φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη για Αρκαλοχώρι και Novartis

0 comments

Περιοδεία στον νομό Ηρακλείου Κρήτης για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης βρέθηκε μεταξύ άλλων σταθμών στο Αρκαλοχώρι και στη συνάντησή του με τον σύλλογο σεισμόπληκτών «Ελπίδα» ενημερώθηκε για όσα ζητήματα παραμένουν άλυτα μετά από 37 μήνες (27 Σεπτεμβρίου 2021). Σύμφωνα με το επιτελείο του, ο κ. Φάμελλος αντίκρισε μόνο την αδιαφορία της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι απεγνωσμένοι κάτοικοι.

«Τρία χρόνια και έναν μήνα μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Πέρα από το ότι δεν έχει αποπληρωθεί ούτε μία οικοδομική άδεια ανακατασκευής για τους πολίτες, από τουλάχιστον 4.000 πολίτες που έχουν ξεσπιτωθεί και άλλους που νοικιάζουν εδώ, τα σχολεία είναι ακόμα σε μια κατάσταση που, όχι απλά δεν έχουν αντικατασταθεί, αλλά δεν έχουν καν κατεδαφιστεί. Δεν έχουν προχωρήσει ούτε οι δημόσιες υποδομές. Και αυτή είναι η αριστεία του κ. Μητσοτάκη, εδώ στο Αρκαλοχώρι. Να έρθει να αξιολογηθεί, μαζί με τον κ. Τριαντόπουλο. Τρία χρόνια και ένα μήνα μετά τον σεισμό» ανέφερε σε δήλωσή του ο διεκδικητής της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στο κράτος δικαίου»

Παράλληλα ο Σωκράτης Φάμελλος κλήθηκε να σχολιάσει τον αποχαρακτηρισμό των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στον Ρ/Σ Politica του Ηρακλείου, «μία κατοχυρωμένη διαδικασία η κυβέρνηση όχι απλά την υποθήκευσε αλλά βγήκε να πανηγυρίσει».

Το περιέγραψε όλο αυτό ως «πλήγμα στο κράτος δικαίου», καθώς ο πρωθυπουργός «δημιουργεί και ανασφάλεια στους προστατευόμενους μάρτυρες».

«Ο κ. Μτσαοτάκης επιτίθεται στο κράτος δικαίου για να συντηρήσει το σύστημα εξουσίας και τους ημέτερους που βρίσκονται γύρω από την κυβέρνησή του. Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ναρκοθετήσει απόφαση της δικαιοσύνης για να εξυπηρετήσει πολιτικό σχέδιο» υποστήριξε επίσης.

«Επιχειρεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο Novartis»

Ακολούθησε και ανάρτηση για το ίδιο δικαστικό ζήτημα στο Χ. Σε αυτήν έγραψε: «Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ πανηγυρίζει επειδή υποθήκευσε μια κατοχυρωμένη διαδικασία του Δικαίου και της Δικαιοσύνης, που είναι η προστασία μαρτύρων.

Με βάση τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, η Novartis υποχρεώθηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό εκατομμυρίων δολαρίων με το αμερικανικό δημόσιο για παράνομες πρακτικές της στην Ελλάδα. Όλη η υφήλιος ξέρει για το σκάνδαλο Novartis, αλλά εδώ ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να το κουκουλώσει.

Οι μάρτυρες για σημαντικές υποθέσεις πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς στην Ελλάδα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Η κυβέρνηση των δήθεν αρίστων συνεχίζει να πλήττει το Κράτος Δικαίου για να θρέψει το σύστημα εξουσίας που τη συντηρεί, κάτι που μας απομακρύνει συνεχώς από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Δυνατός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει σεβασμός στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και ισχυρό Κράτος Δικαίου προς όφελος της κοινωνίας».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More