Friday, September 20, 2024
Home » ΣΥΡΙΖΑ: Η Σβίγκου τέλειωσε τα σενάρια απονομιμοποιημένων οργάνων

ΣΥΡΙΖΑ: Η Σβίγκου τέλειωσε τα σενάρια απονομιμοποιημένων οργάνων

0 comments

Στελέχη και απλά μέλη ή μη του ΣΥΡΙΖΑ διατρανώνουν από το βράδυ της Κυριακής πως η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να καθαιρέσει τον Στέφανο Κασσελάκη από την προεδρία ήταν εμμέσως πλην σαφώς πραξικοπηματική.

Φερ’ ειπείν ο βουλευτής Πέτρος Παππάς, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για «εκτροπή» που απαντάται για πρώτη φορά στο χρονικά, χαρακτηρίζοντας «καραγκιοζιλίκι» όλη τη διαδικασία.

Είχε ήδη προηγηθεί η τοποθέτηση της βουλεύτριας Νίνας Κασιμάτη, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, σύμφωνα με την οποία «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοκρατικός λαός θα απαντήσει».

Από την πλευρά της η βουλεύτρια Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα, συμπλήρωσε πως «αυτοί που υπονομεύουν μέχρι σήμερα» τον Στέφανο Κασσελάκη «τού έχουν φάει τα συκώτια». Την ίδια ώρα ο (πρώην σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα) Νίκος Καρανίκας έγραφε πως «έχουμε πεισμώσει» απέναντι σ’ αυτούς που, άνευ νομιμοποίησης, «προτίμησαν να ανατρέψουν τον Κασσελάκη και όχι τον Μητσοτάκη».

Τα παραπάνω σχόλια ήταν μόνο μερικά εκ των πολλών που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σβίγκου: Καμία αμφισβήτηση περί της διαδικασίας

Επί όλων αυτών τοποθετήθηκε η καθ’ ύλην αρμόδια Ράνια Σβίγκου. Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη για την τήρηση του καταστατικού και όσων απορρέουν από αυτό, εξήγησε στο Κόκκινο πως «όλες οι αποφάσεις, οι οποίες παίρνονται κατά πλειοψηφία, και σεβαστές είναι, και δημοκρατικά νομιμοποιημένες».

Η κ. Σβίγκου, που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη και τάχθηκε κατά της πρότασης μομφής ανοικτά, εξήγησε ακόμη ότι «οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ακόμα και αν εγώ μπορεί να εξέφρασα άλλη άποψη στο εσωτερικό των οργάνων, είναι πλήρως σεβαστές και πλήρως προβλεπόμενες από το καταστατικό μας».

Ιδίως για τον τρόπο που διεξήχθη η ψηφοφορία επί της μομφής, η Ράνια Σβίγκου ξεκαθάρισε ότι «ήταν απόφαση του Σώματος, απολύτως σεβαστή». Γι’ αυτό, όπως κατέληξε, «δεν μπορεί εκ των υστέρων να υπάρξει καμία αμφισβήτηση περί της διαδικασίας. Ήταν άψογη και απόλυτα δημοκρατική».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More