Sunday, September 22, 2024
Home » ΠαΣοΚ: Στην τελική ευθεία για τις κάλπες με σταθμό το debate

ΠαΣοΚ: Στην τελική ευθεία για τις κάλπες με σταθμό το debate

0 comments

Χρειάστηκαν τρεις πολύωρες συνεδριάσεις. Περισσότερες από έξι άτυπες ενημερώσεις. Συζητήσεις στο παρασκήνιο μεταξύ επιτελαρχών. Τηλέφωνα, καθώς και κρυφές συναντήσεις που έγιναν αργά τη νύχτα σε μαγαζιά των Εξαρχείων, μεταξύ πρωτοκλασάτων στελεχών.

Αλλά και μία συμβιβαστική λύση, που λειτούργησε ως βαλβίδα αποσυμπίεσης εσωκομματικών κι επικοινωνιακών κραδασμών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του ΠαΣοΚ. Μεταξύ των μονομάχων.

Ο ελεύθερος κι αδιαμεσολάβητος διάλογος που επιθυμούσε η πλευρά Ανδρουλάκη, αντικαταστάθηκε από ένα δίλεπτο διάλογο, με κανόνες και χρονόμετρο τόσο στις ερωτήσεις, όσο όμως και στις απαντήσεις μεταξύ των υποψηφίων προέδρων.

Αυτή ήταν η χρυσή τομή για να πραγματοποιηθεί το debate. Με κορυφαία στελέχη να κάνουν λόγο για τον μεγάλο σταθμό σε αυτή την προεκλογική κούρσα. Τον σταθμό που θα κρίνει το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο.

Η προετοιμασία για το debate

Όπως ορίστηκε από την αρμόδια επιτροπή, οι υποψήφιοι θα κάτσουν με αλφαβητική σειρά στο τραπέζι του διαλόγου και θα έχουν απέναντι τους τους δημοσιογράφους.

Από εκείνη την στιγμή της ανακοίνωσης και μετά, όλοι στο ΠαΣοΚ περιμένουν την Τρίτη 24 του μήνα για να δουν, αφενός ποιος θα ξεχωρίσει, με την στάση του και τις προτάσεις του και αφετέρου, ποιος θα σηκωθεί από το τραπέζι της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή χωρίς να κάνει το λάθος που θα του στοιχίσει.

Το Σαββατοκύριακο “βαφτίστηκε” ως το διήμερο της προετοιμασίας των υποψηφίων. Σύμβουλοι και επικοινωνιολόγοι μελετούν αυτές τις ώρες, μαζί με τους υποψήφιους αρχηγούς τους αντίπαλους τους. Σκοπός τους είναι να αναδείξουν τα δικά τους θετικά στοιχεία και παράλληλα να μπορέσουν να φέρουν καίρια χτυπήματα στο προφίλ των συνυποψηφίων τους.

Χτυπήματα, που πρέπει να έρθουν μέσα από πολιτικό πολιτισμό, μέσα από προτάσεις και όχι από λαϊκισμό.

Οι δημοσκοπικοί πόντοι που κερδίζει το ΠαΣοΚ

Όπως τονίζει κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη “το ΠαΣοΚ κερδίζει δημοσκοπικούς πόντους γιατί μπορεί και συζητά σε επίπεδο κορυφής, παράγει διάλογο και κερδίζει από αυτό το κόμμα, αλλά και η κοινωνία” και συνέχισε επισημαίνοντας πως “το μεγάλο στοίχημα για το debate είναι να κρατηθεί αυτό το επίπεδο και να αποτελέσουμε, στο τέλος της διαδικασίας, παράδειγμα προς μίμηση και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Μόνο τότε θα έχουμε βγει νικητές από αυτή τη διαδικασία” κατέληξε αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως η εποχή της στείρας και άγονης πολιτικής αντιπαράθεσης ανήκει στο παρελθόν, αλλά και πως κερδισμένος θα βγει αυτός που έχει προετοιμαστεί καλύτερα σε επίπεδο προτάσεων και πολιτικού πολιτισμού.

Αυτός που θα δώσει το παράδειγμα του νέου ήθους θα κόψει και το νήμα της μακράς και επιπονης εκλογικής κούρσας.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More