Sunday, October 27, 2024
Home » Οι ψίθυροι στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για την κόντρα Μητσοτάκη-Σαμαρά

Οι ψίθυροι στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για την κόντρα Μητσοτάκη-Σαμαρά

0 comments

Ο γαλάζιος «Εγκέλαδος» χτύπησε τη Τετάρτη το απόγευμα. Οι «σεισμογράφοι» της Νέας Δημοκρατίας είχαν καταγράψει κάποιες δονήσεις το προηγούμενο διάστημα και παρότι παρακολουθούσαν προσεκτικά δεν είχαν σημάνει συναγερμό. Το «Σαμαρικό ρήγμα» όμως ξύπνησε και προκάλεσε «σεισμό πολλών Ρίχτερ» ο οποίος με επίκεντρο την Πειραιώς έγινε αισθητός μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου. Στους παλαιότερους ξύπνησε και μνήμες του ‘93.

Η δημόσιακόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Ήταν ίσως το βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια βουλευτών και όχι μόνο των γαλάζιων. Το ΒΗΜΑ άκουσε προσεκτικά τα όσα ψιθυρίζουν οι γαλάζιοι βουλευτές μεταξύ τους.

«Αμηχανία», με αυτή τη λέξη βουλευτής περιγράφει πως ένιωσε από τη δημόσια αντιπαράθεση. «Βλέπαμε τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά ξαφνιάστηκα που υπήρξε ανταλλαγή “πυρών” και σε εμάς» παραδέχεται. Ο βουλευτής, θεωρεί τον εαυτό του ουδέτερο παρατηρητή χωρίς να ανήκει σε κάποια φατρία. Όπως εξηγεί όλοι είχαν βάλει στοιχήματα για την κόντρα του Μητσοτάκη με τον Ανδρουλάκη, αλλά τελικά το «ματς» πήρε άλλη τροπή.

Άλλος βουλευτής που ανήκει στο Σαμαρικό μπλοκ θεωρεί κερδισμένο τον Αντώνη Σαμαρά. «Δεν απάντησε τίποτα το Μαξίμου σε όσα είπε για τα ελληνοτουρκικά, αρκέστηκε στο ουδέν σχόλιον», σημείωσε με νόημα. «Όποιος γνωρίζει τον πρώην πρωθυπουργό ξέρει ότι ετοίμαζε την απάντηση όσο μίλαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε άλλος βουλευτής της γαλάζιας παράταξης.

Και οι δύο σχολίασαν, πάντως, ότι δεν υπήρξε απάντηση ουσιαστική από το Μαξίμου για το θέμα που τέθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό, δηλαδή το τι συζητείται με την Άγκυρα. Απάντηση, εμμέσως, ήρθε και από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, οποίος μιλώντας στη Βουλή υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία μυστικότητα στα ελληνοτουρκικά.

«Ο Σαμαράς πυροβολεί τα πόδια του»

«Το έχει παραξηλώσει», έλεγε γαλάζιος βουλευτής που ανήκει στο λεγόμενο Μητσοτακικό μπλοκ για τον Αντώνη Σαμαρά. Παρατήρησε ταυτόχρονα ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους και αυτό, όπως υποστηρίζει διότι: «Ο Κώστας Καραμανλής δεν θέλει να κάνει κακό στην παράταξη».

«Ο Σαμαράς πυροβολεί τα πόδια του, αλλά και τα πόδια της παράταξης», σημειώνει και άλλος γαλάζιος βουλευτής. «Είναι έτσι η ιδιοσυγκρασία του Αντώνη», εκτιμάει βουλευτής που συνομιλεί με τον συνάδελφό του. «Να ξανά φύγει; Δεν γίνεται. Δεύτερη Αποστασία; Πάει πολύ», ανταπαντά και τρίτος συνάδελφος ενώ πίνουν τον καφέ τους. Άλλος βουλευτής λέει ότι ο Αντώνης Σαμαράς «είναι doer, αλλά έχει πρόβλημα συμπεριφοράς. Μπορεί να ενοχληθεί επειδή δεν του αρέσει η καλησπέρα που του είπες».

Κάποιοι υποστηρίζουν με νόημα ότι άνθρωποι που βρέθηκαν κάποτε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά το καλοκαίρι του ΄23 στις εθνικές εκλογές στήριξαν τους Σπαρτιάτες και μάλιστα με δημόσια ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις ευρωεκλογές άλλοι άνθρωποι στήριξαν την Αφροδίτη Λατινοπούλου, προσθέτουν. Και ταυτόχρονα, όπως λένε, η στάση του πρώην πρωθυπουργού έχει ενοχλήσει και Κύπριους βουλευτές και στελέχη.

Στάση αναμονής…

Το αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι δύο αντιμαχόμενες, ας πούμε, πλευρές λένε το ίδιο. Περιμένουν τον «αντίπαλο». Δηλαδή, γαλάζιος βουλευτής του Σαμαρικού μετώπου λέει ότι η συνέχεια της κόντρας εξαρτάται από το τι θα γίνει στο πεδίο των ελληνοτουρκικών και μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τι χειρισμούς θα κάνει η κυβέρνηση. Βουλευτές που υποστηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λένε πως οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού «θα κριθούν ανάλογα με τι θα κάνει ο Σαμαράς».

Σε αυτό που καταλήγουν πάντως όλες οι πλευρές, είναι ότι παρά την δημόσια κόντρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή. «Ούτε ο Σαμαράς θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη, ούτε ο Μητσοτάκης να διώξει τον Σαμαρά», υπογράμμιζε έμπειρο γαλάζιο στέλεχος σε ανήσυχους συναδέλφους του λίγο πριν τους αποχαιρετήσει για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More