Saturday, November 23, 2024
Home » Ν. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση ας ακούσει τι λέει η Λαγκάρντ για γραφειοκρατία και Ταμείο Ανάκαμψης

Ν. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση ας ακούσει τι λέει η Λαγκάρντ για γραφειοκρατία και Ταμείο Ανάκαμψης

0 comments

Με αφορμή την συνέντευξη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, στην γαλλική εφημερίδα Le Monde ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Νίκος Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι επισημάνσεις της προέδρου της ΕΚΤ για τα γραφειοκρατικά προβλήματα στην ΕΕ, που μετατρέπονται σε εμπόδια για το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να αποτελέσουν «καμπανάκι» κινδύνου για όλα τα κράτη-μέλη.

Ένα παραπάνω όμως και για τη χώρα μας, την οποία η Κριστίν Λαγκάρντ έφερε ως «κακό παράδειγμα» αναφερόμενη στην ελλειπή απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Είναι λυπηρό πως από τα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει ως πρώτο παράδειγμα για το «βραβείο γραφειοκρατίας» την Ελλάδα.

Είναι καιρός το μέγαρο Μαξίμου να εγκαταλείψει το αφήγημα του «επιτελικού κράτους» και να ακούσει επιτέλους τις διεθνείς παραινέσεις προς όφελος της χώρας. Οι «δικαιολογίες» στέρεψαν και τα και τα χρόνια που η ΝΔ βρίσκεται στην εξουσία δυστυχώς είναι ήδη πολλά. Η διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη.»

Τι είχε δηλώσει η Λαγκάρντ

«Η Ευρώπη μένει πίσω και πρέπει να βρούμε τρόπο να κρατήσουμε τις εταιρείες που ξεκίνησαν εδώ και αναπτύσσονται αλλού. Δεν χρειάζεται η Ευρώπη να περάσει άλλη μία κρίση.» Αυτό διεμήνυσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη γαλλική Le Monde, επισημαίνοντας ότι η έκθεση του Mario Draghi υπογραμμίζει το χάσμα παραγωγικότητας, το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τεχνολογικό τομέα.

Σε σχέση με την υστέρηση στην αξιοποίηση κονδυλίων από την ΕΕ, όπως έγινε στην περίπτωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ, η Λαγκάρντ υπογράμμισε την «ευρωπαϊκή βραδύτητα», καθώς, όπως είπε, «τέσσερα χρόνια αργότερα, έχει διατεθεί λιγότερο από το μισό του δανείου».

Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την ελληνική κρίση λέγοντας: «Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχαμε και στην ελληνική κρίση. Οι διοικήσεις των διαφόρων χωρών δεν είναι πάντα σε θέση να διαχειρίζονται γρήγορα τα εισερχόμενα κεφάλαια. Οι υπουργοί οικονομικών των χωρών που λαμβάνουν πολλά κεφάλαια σας λένε ότι έχουν βεβαίως προσδιορίσει ποια γέφυρα ή σιδηροδρομική γραμμή πρέπει να κατασκευαστεί, αλλά ότι πρέπει να λάβουν τοπικές άδειες καθώς και άδειες για απαλλοτρίωση περιουσίας και ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προσφεύγουν στα δικαστήρια δράσεις. Όλα αυτά χρειάζονται πολύ χρόνο».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More