Monday, October 14, 2024
Home » Λουκέτο σε λούνα παρκ: Η εταιρεία που θα πιστοποιούσε τα παιχνίδια είχε κλείσει

Λουκέτο σε λούνα παρκ: Η εταιρεία που θα πιστοποιούσε τα παιχνίδια είχε κλείσει

0 comments

Λουκέτο μπήκε το βράδυ του Σαββάτου (12/10) σε λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης στα Γρεβενά που λειτουργούσε με άδεια του τοπικού δήμου.

Στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβάνεται έγγραφο πιστοποίησης των παιχνιδιών από την εταιρεία της οποίας η δραστηριότητα είχε ανασταλεί και τελικά η άδειά της ανακλήθηκε ως φορέας πιστοποίησης λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Ο πατέρας του 19χρονου ήταν αυτός που ενημέρωσε τις Αρχές και κατήγγειλε την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης με αποτέλεσμα το λούνα παρκ να κλείσει άρον άρον. Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και τελικά ο δήμος έλαβε την απόφαση ανάκλησης.

Δεν μπορούσε να παραδώσει έκθεση ελέγχου

Σύμφωνα με τη voria.gr η εταιρεία που εκπροσωπεί το λούνα παρκ κατέθεσε αίτηση για να εγκατασταθεί στην εμποροπανήγυρη στις 6 Οκτωβρίου, για να λειτουργήσει από τις 9/10. Στις 8 Οκτωβρίου ο δήμος ενέκρινε την άδεια λειτουργίας.

Στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβανόταν πιστοποίηση των εννέα παιγνιδιών του λούνα παρκ. Ωστόσο όμως ο φορέας πιστοποίησης δεν μπορούσε να παραδώσει έκθεση ελέγχου για δύο λόγους.Η λειτουργία του είχε ανασταλεί με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης από τις 10 Σεπτεμβρίου. Επίσης στις 7 Οκτωβρίου, μία ημέρα δηλαδή πριν την αδειοδότηση του λούνα παρκ από τον δήμο Γρεβενών, ανακλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και η διαπίστευση ως φορέα πιστοποίησης με εντολή μάλιστα να αποσύρει όλες τις πιστοποιήσεις που είχε χορηγήσει από τον Αύγουστο του 2023, όταν πήρε την άδεια του φορέα.

«Ο δήμος δεν είδε, δεν άκουσε»

«Οι πιστοποιήσεις που προσκομίστηκαν στον δήμο για τα συγκεκριμένα μηχανήματα που λειτουργήσαν εκεί, έτσι όπως διαπιστώνεται, είχαν σχέση με την εταιρεία στη οποία ανακλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου η αδειοδότηση», λέει στο MEGA πατέρας του 19χρονου MEGA ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του 19χρονου Γιάννη.

«Ο δήμος όμως δεν είδε, δεν άκουσε και προχώρησε στην αδειοδότηση. Το υπουργείο έχει κοινοποιήσει έγγραφο για την ανάκληση σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο δήμος είναι η εποπτεύουσα αρχή του νόμου» ανέφερε.

Όπως λέει ο κ. Καμπαϊλής: «Το θέμα είναι ότι καθημερινά διαπιστώνω και ακούω ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων, καταλαβαίνετε ότι έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλο θέμα. Το ζητούμενο είναι ότι θα πρέπει να μπει μια τάξη».

«Κινήθηκαν άμεσα από την Αστυνομία, ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή σφράγισης. Όλοι ήξεραν πλην από τον δήμο» είπε για το λούνα παρκ στα Γρεβενά.

Σημειώνεται πως στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, αναμένεται να υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις καθώς σήμερα θα αναβαθμιστούν και για άλλα πρόσωπα οι κατηγορίες. «Το ζητούμενο είναι να λύσουμε πρώτα το θέμα για τον χαμό του Γιάννη. Ο δήμος και ο κάθε δήμος έχει την ευθύνη, όμως θα πρέπει να σταματήσει όλο αυτό δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα».

Πηγή: To Vima

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More