Table of Contents
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους θανάτους των 4 βρεφών στην Αμαλιάδα. Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται πως ο θάνατος των μωρών επήλθε από κάποιον εξωγενή παράγοντα.
Οι αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στους μυστηριώδεις θανάτους σε Αχαΐα και Αμαλιάδα, με την εισαγγελική έρευνα να είναι σε εξέλιξη.
Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε για τον θάνατο των δύο παιδιών της Ειρήνης ολοκληρώθηκε.
Όσον αφορά στο βρέφος 19 ημερών που πέθανε το 2022 προέκυψε πως δεν είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.
Όσον αφορά στο δεύτερο βρέφος, δύο μηνών που έφυγε το 2023 πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γονιδιακός έλεγχος χρήζει περαιτέρω έρευνας.
Το χρονικό των θανάτων
Το 2021 η τότε 21χρονη Ειρήνη πρόσεχε το μωρό της φίλη της όταν αυτό άρχισε να εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό.
Το 2022 πεθαίνει το πρώτο παιδί της, 19 ημερών, με διάμεση πνευμονίτιδα.
Το 2023 πεθαίνει το δεύτερο παιδί της στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και το πόρισμα που βγήκε τον Οκτώβριο του 2023 αποδίδει τον θάνατο στις επιληπτικές κρίσεις που πάθαινε. Το ερώτημα είναι αν όταν πέθανε το παιδί ήταν άλλος μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.
Το 2024 πεθαίνει το παιδί στην Αμαλιάδα, που έφερε την υπόθεση ξανά στο προσκήνιο, για τον θάνατο του οποίου δεν υπάρχουν απαντήσεις, παρά μόνο συμπτώσεις, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο.
Για την πέμπτη περίπτωση που αφορά τον θάνατο της αδερφής της 24χρονης (σε βρεφική ηλικία), όταν αυτή ήταν 14 ετών υποστηρίζεται από την πλευρά της ότι πέθανε από λοίμωξη του αναπνευστικού.
Οι ευθύνες
Η 24χρονη Ειρήνη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, εμφανίστηκε αυτοβούλως με την δικηγόρο της, Βούλα Δημητριάδου, στο τμήμα Ασφαλείας της Αμαλιάδας, ζητώντας να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.
Η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο μόλις 15 μηνών Παναγιώτης, το βρέφος της φίλης της, που πέθανε τον Αύγουστο του 2024 ενώ εκείνη ήταν μαζί του, ήταν ζωντανό όταν έφθασε στο νοσοκομείο.
Η μητέρα του Παναγιώτη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου καθώς θεωρεί πως ο θάνατος του παιδιού της οφείλεται σε ιατρικό λάθος.
«Συνεχίζω και επιθυμώ τη διερεύνηση αναφορικά με την αιτία θανάτου των δύο βρεφών μου. Για το τρίτο παιδί αναμένω και εγώ τα αποτελέσματα από την ιστολογική-τοξικολογική εξέταση. Συνεχίζω να φωνάζω πως δεν έχω καμία εμπλοκή. Θέλω να δικαιωθούν οι ψυχές των παιδιών μου και να διαλυθούν οι σκιές που βαρύνουν εμένα» είπε.
Η δικηγόρος των δύο γυναικών μάλιστα ζήτησε να διοριστούν εμπειρογνώμονες που θα ελέγξουν τις εξετάσεις του παιδιού. «Ήταν και δικό μου αίτημα το οποίο υπέβαλα χθες το να διοριστούν ιατροδικαστής και παιδίατρος για να αξιολογήσουν τις ήδη υπάρχουσες εξετάσεις».
Οι φωτογραφίες
Όσο η βεντάλια της ανατριχιαστικής υπόθεσης ανοίγει τόσο έρχονται στην επιφάνεια νέα στοιχεία. Η μητέρα του πρώτου βρέφους που βρήκε ξαφνικό θάνατο το Φεβρουάριο του 2021 και στο πλευρό του βρισκόταν μόνο η 24χρόνη προχώρησε σε μια νέα αποκάλυψη.
«Το δικό μου το παιδί, όταν ήταν δίπλα του πεθαμένο, με τι ψυχή και με τι έντερα το έβγαζε φωτογραφία νεκρό και το έστελνε δεξιά και αριστερά. Για αυτά η κυρία Δημητριάδου είναι ενημερωμένη γιατί εγώ ψάχνω να βρω αυτές τις φωτογραφίες κι αν τις βρω θα της βγάλω στον αέρα» τόνισε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στα δύο πρώτα βρέφη διαπιστώθηκε η ίδια διάγνωση θανάτου, αυτής της διάμεσης πνευμονίτιδας.
«Είναι ένας γενικός όρος πρέπει να πούμε δεν δηλώνει παθολογία γιατί μπορεί να συνδεθεί με μία σειρά καταστάσεων ή παθολογιών. Άρα αυτό που μπορούμε να πούμε ότι πνευμονίτιδα είναι μία αντίδραση των πνευμόνων σε κάτι. Θα μπορούσε να είναι και κάτι εξωτερικό», δήλωσε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.
Αναφορές για κακοποιητικό περιβάλλον
Μια νέα διάσταση στην υπόθεση έφερε το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την πρώτη κραυγή αγωνίας να είναι το 2015 όπου η Ειρήνη έφυγε από το πατρικό της σπίτι καθώς το περιβάλλον ήταν κακοποιητικό.
«Από το ’17 μέχρι το ’20 υπήρχαν απανωτές αναφορές και μάλιστα σε κάποια περίπτωση κάποιος από το συγγενικό περιβάλλον ήρθε και μας βρήκε ο ίδιος για να μας πει το παιδί κινδυνεύει, παραμέληση κακοποίηση, ότι χειρότερο μπορεί να ζει ένα παιδί, μία έφηβη ειδικότερα σε ένα περιβάλλον», είπε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Γιαννόπουλος.
Πηγή: To Vima