Στη συνάντηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ως τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη αναγνωρίσει περισσότερους από 80 φυσικούς ιαματικούς πόρους, διασπαρμένους σε όλη την επικράτεια, και έχει αδειοδοτήσει πάνω από 30 εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού.
Επιπλέον, η υπουργός ανακοίνωσε ότι με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θα δημοσιευθεί σύντομα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για νέες εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού. Στην πρόσκληση αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ, καθώς και άλλοι φορείς.
Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κατέθεσε στο Υπουργείο υπόμνημα με ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και την ποιοτική αναβάθμιση των θερμαλιστικών υπηρεσιών που προσφέρονται στις μονάδες ιαματικής θεραπείας.
Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού και επενδύσεων για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και των εγκαταστάσεών τους. Επισήμανε επίσης τη σημασία της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου προϊόντος, το οποίο θα προσελκύει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Η συνάντηση κατέληξε με τη δέσμευση όλων των πλευρών να συνεργαστούν στενά για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του ιαματικού τουρισμού, προκειμένου να αναδειχθούν οι δυνατότητες και τα οφέλη αυτής της σημαντικής μορφής τουρισμού για την Ελλάδα.
Πηγή: To Vima