Sunday, November 24, 2024
Home » Βρήκαν στη Ρώμη το «χαμένο θέατρο» του Νέρωνα, στα θεμέλια του νέου Four Seasons -Εκπληκτικές εικόνες Το χαμένο θέατρο του Νέρωνα

Βρήκαν στη Ρώμη το «χαμένο θέατρο» του Νέρωνα, στα θεμέλια του νέου Four Seasons -Εκπληκτικές εικόνες Το χαμένο θέατρο του Νέρωνα

0 comments

Τα ερείπια του θεάτρου του διαβόητου Ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα, που αναφερόταν σε αρχαία κείμενα, αλλά παρέμενε χαμένο μέχρι σήμερα, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη κάτω από τον κήπο ιστορικού κτιρίου στη Ρώμη.

Από το 2020 πραγματοποιούν αρχαιολόγοι ανασκαφές σε περιοχή της Ρώμης κοντά στο Palazzo della Rovere (που είναι επίσης η έδρα του ρωμαιοκαθολικού Τάγματος του Παναγίου Τάφου) στο πλαίσιο ανακαίνισης του αναγεννησιακού κτίσματος για να γίνει ξενοδοχείο, που είναι γεμάτο με νωπογραφίες και τελικά ανακάλυψαν το θέατρο, όπου φημολογείται ότι έκανε πρόβες ο αυτοκράτορας Νέρων.

 

Σύμφωνα με αρχαία κείμενα ο αυτοκράτορας Νέρων απολάμβανε να τραγουδά και να δίνει προσωπικές παραστάσεις στο θέατρο / Φωτογραφίες: AP Photos

Την ανακάλυψη ανακοίνωσε ο γενικός κυβερνήτης του Τάγματος του Παναγίου Τάφου της Ιερουσαλήμ, Λεονάρντο Βισκόντι ντι Μοντρόνε, γνωστοποιώντας πως το ξενοδοχείο, που θα νοικιάσει το κτίριο είναι το Four Seasons, που αναμένεται να ανοίξει λίγο πριν το Ιωβηλαίο του Βατικανού σε δύο χρόνια, όταν αναμένεται να επισκεφθούν τη Ρώμη κάπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες και πιστοί.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τις σκάλες που οδηγούν προς το θέατρο, την πρόσοψη της σκηνής, τις μαρμάρινες στήλες και τις αίθουσες υπηρεσιών, που ίσως χρησιμοποιούνταν ως βεστιάριο. Βρήκαν επίσης πολλά διακοσμητικά στοιχεία ενσωματωμένα στο κτίρι, που τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι όντως πρόκειται για το Θέατρο του Νέρωνα.

Ο αυτοκράτορας Νέρων, διαβόητος για τις ωμότητες και τις ακολασίες του θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της ιστορίας. Κυβέρνησε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία από το 54 μ.Χ. για 14 χρόνια μέχρι το θάνατό του σε ηλικία 30 ετών.

Οι αναφορές σε αρχαία κείμενα για το θέατρο του Νέρωνα
Σύμφωνα με αρχαία κείμενα – μεταξύ άλλων του συγγραφέα και φιλοσόφου Γάιου Πλίνιου Σεκούνδου, γνωστού ως Πλίνιου του Πρεσβύτερου – ο Νέρωνας είχε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή το θέατρο αυτό για να επιδείξει τα κατασχεθέντα υπάρχοντα ενός πρώην αρχιδικαστή. Τα κείμενα αναφέρουν ότι ο ματαιόδοξος αυτοκράτορας απολάμβανε να τραγουδά και να δίνει προσωπικές παραστάσεις εκεί. Η τελευταία αναφορά στο θέατρο του Νέρωνα περιλαμβάνεται σε κείμενο του 12ου μ.Χ. αιώνα αλλά, μέχρι τώρα, παρέμεινε κρυφό.

 

Ευρήματα από το χώρο των ανασκαφών στο θέατρο του Νέρωνα στη Ρώμη / Φωτογραφίες: AP Photos
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης στον ίδιο χώρο γυάλινα κύπελλα και κεραμικά, ενώ χαρακτηρίζουν τα ευρήματα «εξαιρετικά» γιατί ρίχνουν φως σε μια ελάχιστα γνωστή περίοδο της ρωμαϊκής ιστορίας έως τον 15ο αιώνα. Η Marzia Di Mento, επικεφαλής αρχαιολόγος στο χώρο, είπε στο AP ότι δεν έχουν βρεθεί σχεδόν καθόλου κύπελλα αυτού του είδους από αυτήν την περίοδο. Η αρχαιολογική ομάδα θα συνεχίσει να εξετάζει την ιστορία του θεάτρου για να μάθει περισσότερα για τα κατορθώματα του Νέρωνα.

Πηγή: iefimerida.gr

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More