Πακιστάν: Επέζησαν τουλάχιστον δύο από τους 99 επιβαίνοντες του Airbus A320 – Η στιγμή που ανασύρεται ζωντανός (βίντεο)

Sharing is caring!

Πακιστάν: Επέζησαν τουλάχιστον δύο από τους 99 επιβαίνοντες του Airbus A320 - Η στιγμή που ανασύρεται ζωντανός (βίντεο)

Πακιστάν: Επέζησαν τουλάχιστον δύο από τους 99 επιβαίνοντες του Airbus A320 – Η στιγμή που ανασύρεται ζωντανός (βίντεο)

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, τουλάχιστον δύο από τους 99 επιβαίνοντες του Airbus A320, που συνετρίβη στο Πακιστάν, επέζησαν. 

Πρόκειται για έναν τραπεζίτη ονόματι Ζαφάρ Μαχμούντ, ο οποίος επέζησε ως εκ θαύματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Αμπντούρ Ρασίντ Κάνα.

HafizTariq Mahmood@Tariqmahmood76

President BOP masood plane crash survivor @newsonepk ,May ALLAH protect all

Προβολή εικόνας στο Twitter

Khaleek Kohistani@KohistaniKhalik

The luckiest Zafar masood was saved, as He was travelling from Airbus 320 Lahore to Karachi.

Ενας κυβερνητικός αξιωματούχος του Πακιστάν ανέφερε ότι ως εκ θαύματος ανασύρθηκαν ζωντανοί επιβεβαιωμένα δύο άτομα: Ο CEO της τράπεζας και ένα ακόμη άτομο, ονόματι Mohd Zubair.

Η Airbus πάντως ανακοίνωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, ήταν ένα 15ετίας A320, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι στα νότια της χώρας λίγο αφού η χώρα ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις εσωτερικού στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πιλότος της πτήσης PK 8303 έστειλε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου ότι το αεροπλάνο υπέστη απώλεια ισχύος και στους δύο κινητήρες του, κατά την δεύτερη προσπάθειά του να το προσγειώσει, σύμφωνα με ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net.

Mansoor Ali Khan

@_Mansoor_Ali

Footage from Crash Site, Model Colony – Karachi

Ο πιλότος φαίνεται ότι ματαίωσε την πρώτη του προσπάθεια να το προσγειώσει και έκανε περιστροφή για να επιχειρήσει εκ νέου. Τότε ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας τον ενημέρωσε ότι φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή, δηλαδή να βγαίνει εκτός πορείας.

Εκείνος απάντησε «Γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει τους κινητήρες» και ο ελεγκτής του έδωσε άδεια να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι.

Δώδεκα δευτερόλεπτα αργότερα ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και του δόθηκε πάλι άδεια από τον Πύργο Ελέγχου να προσγειωθεί σε όποιον από τους δύο διαδρόμους. Μετά δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

 

Related posts