Κύπρος- Ισραήλ: Παίρνουν 5 τόνους χλωροκίνη από Ινδία

Sharing is caring!

Και ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης το πρώτο βήμα συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ για αντιμετώπιση του COVID-19
Η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης, σε σχέση με τις μεθόδους και τα πρωτόκολλα ανάμεσα στα εθνικά κέντρα αναφοράς του Ισραήλ και της Κύπρου, το Ιατρικό Κέντρο Sheba και το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, καθώς και με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, είναι το πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της απειλής της νόσου COVID-19.

Σε κοινή δήλωση του Υπουργού Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ιωάννου και του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο, Shmuel Revel, αναφέρεται πως οι στενοί φιλικοί δεσμοί μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι ηγέτες των δύο χωρών άνοιξαν την πόρτα για μια σημαντική συνεργασία, για την αντιμετώπιση της απειλής της νόσου COVID-19.
«Η επιτυχημένη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της Υγείας, σημαντική σε κανονικές περιόδους, είναι ακόμα πιο ζωτική σε αυτή την περίοδο έκτακτης ανάγκης. Προς αυτή την κατεύθυνση, ένα σημαντικό πρώτο βήμα είναι η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης όσον αφορά στις μεθόδους και τα πρωτόκολλα ανάμεσα στα εθνικά κέντρα αναφοράς του Ισραήλ και της Κύπρου -το Ιατρικό Κέντρο Sheba και το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου- καθώς και με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας», προστίθεται στη δήλωση.

Όπως σημειώνεται «σήμερα, μέσα από κοινή προσπάθεια και υλικοτεχνική βοήθεια από το Ισραήλ, πέντε τόνοι δραστικής ουσίας χλωροκίνης εισήχθησαν από την Ινδία και μαζί με το υπάρχον απόθεμα, αυτή η κοινή προσπάθεια θα διασφαλίσει ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας πολύ σημαντικές ποσότητες χλωροκίνης που χρειάζονται για ασθενείς στην Κύπρο και το Ισραήλ».

Καταληκτικά η δήλωση αναφέρει ότι καθώς συνεχίζει η αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων που παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού, θα συνεχιστεί η διερεύνηση κάθε δυνατότητας, για περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Πηγή
ΚΥΠΕ

Related posts