Ισπανία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους – Ζητάνε την παραίτηση της κυβέρνησης

Sharing is caring!

Ισπανία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους - Ζητάνε την παραίτηση της κυβέρνησης

Ισπανία: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους – Ζητάνε την παραίτηση της κυβέρνησης

 

Αντιμέτωπη με την οργή του κόσμου είναι η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η Ισπανία έμεινε «κλεισμένη» επί πολλές ημέρες, με την οικονομία της να «βυθίζεται» διαρκώς. Την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, ενώ πολλοί περισσότεροι θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Χιλιάδες αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, που προκαλούσαν εκκωφαντικό θόρυβο με τις κόρνες τους, «παρέλασαν» σε δρόμους της Ισπανίας, στο πλαίσιο της πανεθνικής κινητοποίησης που οργάνωσε το κόμμα Vox σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καραντίνα.

Η Ισπανία, που επέβαλε μια από τις αυστηρότερες καραντίνες στην Ευρώπη στις 14 Μαρτίου, άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα. Ωστόσο η άρση αυτή δεν αφορούσε τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, τις δύο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας, όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την υγειονομική κρίση αλλά κυρίως επειδή επέβαλαν καραντίνα με αποτέλεσμα να πληγεί η οικονομία και η απασχόληση.

Ο ηγέτης του Vox Σαντιάγο Αμπάσκαλ, που ήταν επικεφαλής της διαδήλωσης στη Μαδρίτη, εκφώνησε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό EsRadio, ώστε να την ακούν όσοι βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι «άμεσα υπεύθυνη για τη χειρότερη διαχείριση της κρίσης σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Cadena SER

@La_SER

⭕ El gesto más antipatriota: la caravana de Vox obstaculiza el paso de una ambulancia, vídeo de @Enriquegpozo

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στη Σεβίλη και τη Βαρκελώνη

Στη Μαδρίτη και την Καταλονία η χαλάρωση των μέτρων θα ξεκινήσει την Δευτέρα. Αργότερα σήμερα ο Σάντσεθ πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση που θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Related posts