Η ιστορία πίσω από τις τελευταίες φωτογραφίες της Marylin Monroe

Sharing is caring!

ΟBert Stern συνάντησε τη Marilyn Monroe τον Ιούνιο του 1962. Εκείνη ήταν 36 ετών -γεννήθηκε την πρώτη μέρα του Ιουνίου του 1926- και όχι στην καλύτερή της φάση λόγω προβλημάτων που είχε στην επαγγελματική αλλά και την προσωπική της ζωή.

Εκείνος ήταν 32 ετών. Της πρότεινε μια φωτογράφιση για γνωστό περιοδικό μόδας που εκείνη σκέφτηκε ότι θα έκανε καλό στην καριέρα της και συμφώνησε. Μέσα σε δύο ημέρες και μια νύχτα στo Bail Air Hotel απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό περισσότερες από 2.500 πόζες της διάσημης ξανθιάς. Η ηθοποιός πόζαρε γυμνή, χωρίς ίχνος μακιγιάζ, ξαπλωμένη μπρούμυτα, πίσω από ένα αραχνοΰφαντο ύφασμα.

Λίγες μερικές εβδομάδες αργότερα, στις 5 Αυγούστου, η Marylin Monroe πέθανε κι αυτή έμελλε να είναι η τελευταία φωτογράφιση του μεγαλύτερου sex symbol του 20ου αιώνα. Η αιτιολογία ήταν ότι πέθανε από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών αλλά δεν σταμάτησαν ποτέ να κυκλοφορούν θεωρίες για το πώς μπορεί να πέθανε.

Από την τελευταία της φωτογράφιση η ηθοποιός είχε διαγράψει με έναν μεγάλο πορτοκαλί σταυρό τις φωτογραφίες που δεν της αρέσουν για να κρατήσει αυτές που την κολακεύουν περισσότερο. Αυτή η σειρά φωτογραφιών κυκλοφόρησε το 1982 σε ένα λεύκωμα με τον τίτλο “The Last Sitting” από τον εκδοτικό οίκο Taschen, στην τιμή των 750 ευρώ, με κείμενα του μεγάλου συγγραφέα Norman Mailer.

O Bert Stern. (Photo by David Livingston/Getty Images)

“Ήταν ακόμη πιο όμορφη από όσο φανταζόμουν. Και πιο κομψή, επίσης… Είχε κάνει εγχείριση χολής έξι εβδομάδες νωρίτερα και εμφανίστηκε με μια πληγή στο κάτω μέρος της κοιλιάς… Η φωνή της, επίσης, με συνεπήρε: φυσιολογική, λιγότερο τεχνητή ή υπερβολική απ’ ό,τι την ήξερα στις ταινίες της. Η Marilyn ήταν απίστευτα αστεία, απλή, δημιουργική” δήλωσε το 2011 ο Bert Stern για την ημέρα της φωτογράφισης.

“Δεν θα έβγαζα ποτέ αυτές τις γυμνές φωτογραφίες της Marilyn, αν η ίδια δεν το ήθελε. Δεν ξεκίνησα για να κάνουμε γυμνό, αν και δεν την είχα φανταστεί με ρούχα αυτή τη φωτογράφηση. […] Καταλήξαμε να είναι πιο γυμνό το αποτέλεσμα από ό,τι είχα πρόθεση” τόνισε ο ίδιος. Ο διάσημος φωτογράφος έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2013.

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

Related posts

shares