Διευθετήσεις για τους δημόσιους υπαίθριους χώρους εστίασης στα πλαίσια λειτουργίας των επιχειρήσεων

Sharing is caring!

ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ
ΑΠΟ: Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις – Δήμος Πάφου
ΠΡΟΣ :Δήμαρχο και Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου
Ημερομηνία : 21/05/2020
Θέμα: Διευθετήσεις για τους δημόσιους υπαίθριους χώρους εστίασης στα πλαίσια λειτουργίας των επιχειρήσεων
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου, χαιρετίζουμε την απόφαση της Ένωσης Δήμων και των Τοπικών Αρχών ώστε από σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου μέχρι και τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, οι επιχειρηματίες εστίασης να εκτιμήσουν τον πρόσθετο δημόσιο υπαίθριο χώρο που ενδεχομένως θα χρειαστούν και να υποβάλλουν προς τις οικίες Τοπικές Αρχές τα αιτήματα τους για να εξεταστούν ανάλογα.
Θεωρούμε ότι αυτού του είδους ενέργειες, είναι προς την σωστή κατεύθυνση και εξυπηρετούν τον στόχο αναδιοργάνωσης των μικροεπιχειρήσεων και της οικονομικής δραστηριότητας κατ’ επέκταση. Πέραν τούτου ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ , προτείνουμε:
α) Μείωση του τέλους για την εξαγορά δημόσιου χώρου εστίασης κατά 50% για το έτος 2020 σε όλες τις περιοχές που καλύπτονται από το υφιστάμενο σχέδιο του Δήμου. Ανάλογη μείωση 50% να γίνει και για την εξαγορά επιπλέον δημόσιου χώρου, που ενδεχομένως θα ζητήσουν επιχειρήσεις μετά την απόφαση της Ένωσης Δήμων.
β) Σύγκληση της Διαχειριστικής Επιτροπής και της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου για εκτενή συζήτηση και λήψη μέτρων, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καταστηματαρχών του Εμπορικού Κέντρου.
γ) Διευθέτηση και διακανονισμός των οφειλών των εμπορευόμενων, προς όφελος τους, στη Λαχαναγορά- Δημοτική Αγορά, οι οποίοι έχουν πληγεί σε σημαντικό βαθμό λόγω της πανδημίας και των σχετικών μέτρων. Συζήτηση και κατάθεση προτάσεων για βελτίωση της λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς.
Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιανδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια χρειαστεί.
Συναδελφικά εκ μέρους της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ,
Κώστας Δίπλαρος
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμος Πάφου

Related posts