Saturday, November 23, 2024
Home » BPW Cyprus: “Γιατί απουσιάζουν οι γυναίκες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων;”

BPW Cyprus: “Γιατί απουσιάζουν οι γυναίκες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων;”

0 comments

BPW Cyprus: “Γιατί απουσιάζουν οι γυναίκες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων;”

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, η BPW Cyprus διοργάνωσε μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση στην αίθουσα της Ελληνικής Τράπεζας, με θέμα “Γιατί απουσιάζουν οι γυναίκες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων;”. Η εκδήλωση αποτέλεσε κομβικό σημείο για τη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας σε ηγετικές θέσεις.

Στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάνελ συμμετείχαν εξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Πρώην Υπουργός Εξωτερικών, η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, Τέως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, και η Νατάσα Πηλείδου, Τέως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Έλλη Κοτζαμάνη, η οποία εξασφάλισε έναν ζωντανό και παραγωγικό διάλογο.

Οι προκαταλήψεις και οι κοινωνικές προσδοκίες που επιβάλλουν στις γυναίκες το ρόλο της βασικής φροντίδας και ευθύνης για την οικογένεια, περιορίζουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες και δημιουργούν φραγμούς στην καριέρα και την εξέλιξή τους. Αναφορά έγινε και στην έλλειψη γυναικείων πολιτικών προτύπων, γεγονός που κάνει πολλές γυναίκες να νιώθουν πως αυτός ο χώρος δεν τους αντιπροσωπεύει και να επιλέγουν άλλους επαγγελματικούς ορίζοντες. Επιπλέον, συζητήθηκε η προκατάληψη και ο σεξισμός στον εργασιακό χώρο, οι οποίοι μπορούν να δυσκολέψουν την προαγωγή και την επίτευξη των επαγγελματικών στόχων των γυναικών. Τέλος, επισημάνθηκε η απουσία συνειδητής αναζήτησης ισορροπιών και ίσης συμμετοχής των φύλων, λόγω ενός κατεστημένου που κυριαρχεί στη σημερινή πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν και ανησυχητικά στατιστικά που υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη ανισότητα μεταξύ των φύλων στην Κύπρο και την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) και η Παγκόσμια Έκθεση Χάσματος των Φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αποκαλύπτουν ότι, παρόλο που πέραν του 50% του παραγωγικού ιστού αποτελείται από γυναίκες, μόνο το 5-7% κατέχει θέσεις CEO επιχειρήσεων, μόλις το 15-20% συμμετέχει σε συμβούλια εταιρειών, το 18% έχει θέση στη Βουλή και το 20% κατέχει υπουργικό πορτφόλιο στην Κύπρο.

Η εκδήλωση υπογράμμισε ότι το ζήτημα της ανισότητας φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι ένα θέμα που έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και καιρό. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη συζήτηση και οι πρωτοβουλίες, όπως αυτή της BPW Cyprus, ελπίζουμε να οδηγήσουν σε πραγματική αλλαγή.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της BPW Cyprus, Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου, παρουσίασε τον απολογισμό της χρονιάς, τονίζοντας τις επιτυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές και στόχους για την προώθηση της γυναικείας ηγεσίας.

Με τις φωνές των γυναικών να δυναμώνουν και την αποφασιστικότητα να αυξάνεται, ο δρόμος για την επίτευξη της ισότητας φαίνεται πιο φωτεινός από ποτέ. Η BPW Cyprus θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα προς αυτή την κατεύθυνση, υποστηρίζοντας και προωθώντας την γυναικεία παρουσία σε ηγετικούς ρόλους.

Γίνε μέλος και εσύ στην BPW Cyprus για να δυναμώσεις τη φωνή της γυναίκας στα Κυπριακά δρώμενα: https://www.bpwcyprus.org.cy/el/page/become-new-member/

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
Email: [email protected]
Website: www.bpwcyprus.org

Σχετικά με την BPW Cyprus:
Η BPW Cyprus είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών (BPW International) και έχει ως αποστολή την ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, καθώς και την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More