Saturday, October 5, 2024
Home » «Όχι» από όλους στον ΟΚΥπΥ – Πισωγύρισμα για τη συλλογική σύμβαση, λένε οι συντεχνίες

«Όχι» από όλους στον ΟΚΥπΥ – Πισωγύρισμα για τη συλλογική σύμβαση, λένε οι συντεχνίες

0 comments

«Όχι» από όλους στον ΟΚΥπΥ – Πισωγύρισμα για τη συλλογική σύμβαση, λένε οι συντεχνίες

Πισωγύρισμα στον διάλογο για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης, αποτελεί η τελευταία πρόταση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, λένε οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ και η τοποθέτηση τους αυτή οδηγεί σε άλλο ένα αδιέξοδο τη διαπραγμάτευση που διεξάγεται μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Σε ανοικτή επιστολή τους οι τέσσερις συντεχνίες αναφέρουν απευθυνόμενες στον ΟΚΥπΥ: «Με έκπληξη και με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι στην πρόταση σας για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης δεν περιλαμβάνονται αυτά στα οποία είχαμε καταλήξει ότι υπάρχει συναντίληψη κατά τις συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώπιων δύο Υπουργών Υγείας (τεως και νυν) αλλά και στο επίπεδο της Τεχνικής Επιτροπής που είχε συστηθεί για το θέμα. Υπογραμμίζουμε χαρακτηριστικά την εντελώς διαφορετική τοποθέτηση που εμπεριέχεται στην πρόταση σας σχετικά με την άμεση αναγκαιότητα για συμπερίληψη συμφωνημένων δομών προσωπικού του ΟΚΥπΥ καθώς και για τις μισθολογικές αυξήσεις και συχνότητα καταβολής τους».

Η στάση αυτή του ΟΚΥΠΥ, αναφέρουν οι συντεχνίες, «δυστυχώς συνιστά πισωγύρισμα. Καλούμε τον ΟΚΥπΥ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμείνει στο πλαίσιο που έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση που είχαμε ενώπιον του Υπουργού Υγείας στις 6 Φεβρουαρίου 2024».

«Παρά ταύτα», καταλήγουν, «θα καταγράψουμε και θα σας αποστείλουμε τις παρατηρήσεις μας επί του κειμένου που έχετε αποστείλει. Παράλληλα όμως και όπως έχει εξελιχτεί το ζήτημα κρίνουμε ότι χρειάζεται άμεσα να καθοριστεί συνάντηση ώστε να διαφανεί αν τελικά υπάρχει διάθεση από τον ΟΚΥπΥ για να βρεθεί κατάληξη που θα μας οδηγεί σε τελική συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποστείλει επιστολές στις οποίες εξέφραζαν την αντίθεση τους και κατέγραφαν ενστάσεις επί του περιεχομένου της εν λόγω πρότασης και οι συντεχνίες ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More