Home » Ψάχνουν Υφυπουργό Μετανάστευσης – Τρέχουν οι εσωτερικές διαδικασίες

Ψάχνουν Υφυπουργό Μετανάστευσης – Τρέχουν οι εσωτερικές διαδικασίες

0 comment

Ψάχνουν Υφυπουργό Μετανάστευσης – Τρέχουν οι εσωτερικές διαδικασίες

Μπορεί η Βουλή να ψήφισε στις 29 Φεβρουαρίου τη νομοθεσία για σύσταση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, όμως ο νόμος δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί, παρόλο που οι διαδικασίες τρέχουν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι όλα είναι έτοιμα για να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση από τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, ώστε να ενεργοποιηθεί η νομοθεσία. Οι εσωτερικές διεργασίες τρέχουν και το Υφυπουργείο Μετανάστευσης θα στεγαστεί στο κτήριο που στεγάζεται σήμερα το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης. Στο Υφυπουργείο θα υπαχθεί το τμήμα ασύλου και μετανάστευσης, ενώ θα παραμείνει στο Υπουργείο Εσωτερικών το τμήμα αρχείου πληθυσμού.

Μελλοντικά, όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως, γίνονται σκέψεις στο Υφυπουργείο να υπαχθεί και το τμήμα που αφορά στα επιδόματα για τους αιτητές ασύλου καθώς και τα ζητήματα της φιλοξενίας τους (στέγαση, σίτιση κλπ) τα οποία σήμερα υπάγονται στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Τώρα θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει στο διορισμό του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης, αφού πρόκειται για πολιτική πράξη και στη συνέχεια ν’ αρχίσει η λειτουργία του. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών, η ίδρυση του Υφυπουργείου θα βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος το οποίο απασχολεί την κυβέρνηση λόγω των μεγάλων ροών αιτητών ασύλου.

Αναμένεται ότι μόλις ενεργοποιηθεί ο νόμος, εντός Απριλίου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα ανακοινώσει τον Υφυπουργό ώστε ν’ αναλάβει όλα τα ζητήματα του μεταναστευτικού και μαζί με τον ΥΠΕΣ να προωθήσουν την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δυο μεγάλα έργα που θα δώσουν ανάσες στο πρόβλημα και αφορούν έναν νέο χώρο φιλοξενίας μεταναστών καθώς και τον προαναχωρησιακό χώρο για αλλοδαπούς που βρίσκονται στη διαδικασία επιστροφής ή απέλασης στη χώρα τους.

Επίσης ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θ’ αφορά την αλλαγή εντύπων και άλλα διαδικαστικά ζητήματα για την ομαλή λειτουργία του Υφυπουργείου.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More