Tuesday, September 17, 2024
Home » Χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά στον Φαρμακά: Ορατός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων – Εικόνες από την περιοχή

Χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά στον Φαρμακά: Ορατός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων – Εικόνες από την περιοχή

0 comments

Χωρίς ενεργά μέτωπα η πυρκαγιά στον Φαρμακά: Ορατός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων – Εικόνες από την περιοχή

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε περιοχη μεταξύ Φαρμακά και Φικάρδου, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με σύμμαχο τη νηνεμία, οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν με την υποστήριξη προωθητών γαίων και κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά. Οι δυνάμεις είναι επίσης παρατεταγμένες περιμέτρικα καιοριοθετούν την περιοχή.

Από νωρίς το πρωίξεκίνησαν να επιχειρούν πέντεεναέρια μέσα (αεροσκάφη airtractor), τα οποία ασφαλίζουν την περίμετρο και προχωρούν με ρίψεις νερού εκεί και όπου χρειάζεται. Τα εναέρια μέσα αναμένεταινα φτάσουν τα οκτώ, αφού στη μάχη θα προστεθούν τα δύο ελικοπτέρων των Βρετανικών Βάσεων και το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς για συντονισμό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων καθ´όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο έργο κατάσβεσης συμμετέχουνπέραν των 250 πυροσβεστών και υποστηρικτών από όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες, οργανωμένα εθελοντικά σύνολα, ως επίσης και πέραν των 60 πυροσβεστικών και υποστηρικτικών οχημάτων.

Εικόνες από τη δράση του Σώματος Εθελοντών στον Φάρμακα

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More