Home » Χρίστος Πατσαλίδης : Εκδήλωση ενδιαφέροντος και πρόθεση υποψηφιότητας για την προεδρία του Επαρχιακού Συμβουλίου Πάφου.

Χρίστος Πατσαλίδης : Εκδήλωση ενδιαφέροντος και πρόθεση υποψηφιότητας για την προεδρία του Επαρχιακού Συμβουλίου Πάφου.

0 comment

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος και πρόθεση υποψηφιότητας για την προεδρία του Επαρχιακού Συμβουλίου Πάφου.

 

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κομβικής σημασίας για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με την υιοθέτηση νέων θεσμών και οργανωτικών προτύπων καλούμαστε να θέσουμε σε στέρεες βάσεις την μετάβαση της χώρας μας σε μια νέα εποχή, την εποχή της ευρωπαϊκής  Κύπρου του 2030.

 

Η διεξαγωγή των πρώτων εκλογών για την ανάδειξη των ηγεσιών που θα αναλάβουν να υπηρετήσουν το νέο θεσμό των Επαρχιακών Συμβουλίων Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί για τις τοπικές κοινωνίες πρόκληση που τους δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές μιας νέας εποχής. 

 

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί  νέα, πολύ πιο απαιτητικά δεδομένα για την αποτελεσματική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χρειάζεται, μεθοδική και τεχνοκρατική δουλειά με  επιστημονική επάρκεια και βαθιά γνώση των σύγχρονων διοικητικών αναγκών για να χτιστούν πάνω σε σωστές βάσεις οι δομές και οι τομές που πρέπει να γίνουν.

Για την Πάφο, η ευκαιρία αυτή είναι μοναδική και δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί. Και δεν θα χαθεί αν συνειδητοποιηθεί τι απαιτεί η εκπλήρωση του ρόλου του αιρετού Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου (Περιφερειάρχη). Δεν είναι διακοσμητικός. Δεν περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις. Δεν μοιάζει με τον αντίστοιχο του παλιού Επάρχου. Έχει πολύ πιο ουσιαστικό περιεχόμενο με αυστηρές   απαιτητικές προδιαγραφές, κατεξοχήν αναπτυξιακό χαρακτήρα και σαφώς μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό. 

Ως Διδάκτωρ και πρώην Καθηγητής  Ευρωπαϊκού Δικαίου κατέχω τις ακαδημαϊκές γνώσεις καθώς και τις απαραίτητες εμπειρίες από την θητεία μου στην ηγεσία δύο Υπουργείων και ειδικότερα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Έχω επίσης αποδείξει έμπρακτα την ικανότητα μου για σκληρή δουλειά αλλά και την πραγματική μου αγάπη μου προς την Πάφο ως Πρόεδρος του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “ΠΑΦΟΣ 2017” όπου για 5 χρόνια εθελοντικά εργαστήκαμε μαζί με εκατοντάδες φίλους εθελοντές και συνεργάτες και καταφέραμε ενωμένοι, μακριά από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, μέσα από πολύ σκληρή, τεχνοκρατική και μεθοδική δουλειά να οργανώσουμε και να στήσουμε τον Οργανισμό, να αριστεύσουμε στις Ευρωπαϊκές αξιολογήσεις και να πετύχουμε, την πιο μεγάλη ίσως επιτυχία της σύγχρονης Πάφου, θέτοντας παράλληλα και τα θεμέλια για την μετέπειτα ανάπτυξη της. 

 

Με αυτές τις εμπειρίες έχω ίδια γνώση και πλήρη συνείδηση των δυνατοτήτων της επαρχίας της Πάφου και των ικανοτήτων του ανθρώπινου και επιστημονικού δυναμικού της επαρχίας μας. Τις απέδειξαν, άλλωστε, με  το μέγεθος και το εύρος των επιτευγμάτων χάρη στα οποία η επαρχία μας μεταμορφώθηκε σε διεθνούς ακτινοβολίας και εξαιρετικής αισθητικής τουριστικό, πολιτισμικό, αναπτυξιακό, εκπαιδευτικό και όχι μόνον προορισμό.

 

Ήρθε τώρα η ώρα αυτές οι δυνατότητες να αναδειχθούν μέσα από την υλοποίηση ενός νέου  οράματος για την Πάφο  και ενός οργανωμένου σχεδίου για την ασφαλή μετάβασή της σε ένα νέο πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης,  ανθεκτικής ευημερίας και κοινωνικής συνοχής με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την ανάπτυξη της παιδείας, την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Πάφου.

 

Είναι για  όλους τώρα  η ώρα της ανάληψης των ευθυνών απέναντι στην κοινωνία. 

 

Γι’ αυτό και αναλογιζόμενος τις δικές μου ευθύνες, παίρνω την πρωτοβουλία και δημοσιοποιώ σήμερα το ενδιαφέρον μου για την θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου της Πάφου. Έχω την πεποίθηση  ότι διαθέτω τα προσόντα που και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να κάνω τον νέο θεσμό να λειτουργήσει με την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία που απαιτούν οι καιροί και επιζητούν οι πολίτες.

Εύχομαι και ελπίζω στην πρωτοβουλία μου αυτή να βρω στήριξη από οργανωμένα σύνολα και πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας σύγχρονης και ικανής διοίκησης με τεχνοκρατικό και προοδευτικό προφιλ.

Πάνω από όλα όμως εύχομαι και ελπίζω η εκδήλωση της πρόθεσης και του ενδιαφέροντος μου  να βρει την απαραίτητη συμπαράσταση από την κοινωνία των πολιτών που θέλουν να δουν την Πάφο μας να διεκδικεί το μερίδιο που της αναλογεί.

 

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More