Thursday, July 11, 2024
Home » Χημικός κίνδυνος στο ιστοπαθολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Λευκωσίας

Χημικός κίνδυνος στο ιστοπαθολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Λευκωσίας

0 comment

Χημικός κίνδυνος στο ιστοπαθολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Λευκωσίας

Δεν θα εισέρχονται στα ιστοπαθολογικά εργαστήρια των κρατικών νοσοκομείων, τα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις, αποτελούν χημικό κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου, οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα τμήματα του ΟΚΥπΥ.

Σε ανοικτή επιστολή προς τον εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού, ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν «επανειλημμένα την άμεση λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ιστοπαθολογικό εργαστήριο στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας».

«Προ 4 μηνών, οι τεχνικές υπηρεσίες του ΟΚΥπΥ, αλλά και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, είχαν εκπονήσει τις δικές του μελέτες όπου διαπιστώθηκε ο άμεσος και έμμεσος κίνδυνος που διατρέχουν οι εργαζόμενοι του εργαστηρίου».

Συγκεκριμένα, «ο εξαερισμός του εργαστηρίου δεν είναι επαρκής αφού οι απαγωγοί και οι εξαεριστήρες δεν λειτουργούν ικανοποιητικά». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα «οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε χημικό κίνδυνο, γιατί οι εργαστηριακές διεργασίες απαιτούν τη χρήση πτητικών και τοξικών ουσιών».

Λόγω της μη ικανοποιητικής λειτουργίας του εξαερισμού «εκλύονται καθημερινά στο περιβάλλον αέρια και αναθυμιάσεις με δυσάρεστες άμεσες συνέπειες για τους εργαζόμενους όπως είναι το κάψιμο των ματιών, ξηροφθαλμία, βήχας, ζαλάδα και πικρή γεύση».

Επιπρόσθετα, «η χρόνια και συσσωρευμένη δράση των χημικών ουσιών μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας στους υπαλλήλους».

«Παρόλες τις δεσμεύσεις σας», αναφέρουν απευθυνόμενες στον εκτελεστικό διευθυντή του ΟΚΥπΥ οι συντεχνίες, «εντοπίζουμε πως δεν έχετε προχωρήσει στην λήψη οποιουδήποτε μέτρου που να διορθώνει τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και υγείας που προέκυψαν στο ιστοπαθολογικό Εργαστήριο με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να διατρέχουν καθημερινά κινδύνους αφού είναι εκτεθειμένοι σε επικίνδυνο και μη ασφαλές περιβάλλον».

Ως εκ τούτου, «ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο ιστοπαθολογικό δεν θα εισέρχονται για εργασία σε εργαστήρια των οποίων οι ενδείξεις των ανεξάρτητων μελετών που έχουν διενεργηθεί είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια και την υγεία τους».

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More