Home » Χειροπέδες σε 43χρονο για την υπόθεση της Ουκρανής που μετέφερε εκατομμύρια στην Κύπρο

Χειροπέδες σε 43χρονο για την υπόθεση της Ουκρανής που μετέφερε εκατομμύρια στην Κύπρο

0 comment

Χειροπέδες σε 43χρονο για την υπόθεση της Ουκρανής που μετέφερε εκατομμύρια στην Κύπρο

Χειροπέδες σε 43χρονο φόρεσε η Αστυνομία, σχετικά με την υπόθεση της 31χρονης Ουκρανής, η οποία μετέφερε σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 43χρονος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Όπως έγραψε ο «Φ», οι αρμόδιες υπηρεσίες έψαχναν την πηγή προέλευσης των χρημάτων και τον τελικό παραλήπτη στην Κύπρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει εξασφαλιστεί διάταγμα αποκάλυψης των τηλεπικοινωνιακών της δεδομένων της Ουκρανής σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί με ποιους ερχόταν επαφή στην Κύπρο, ώστε να σχηματιστεί ένα μοτίβο για το πως διακινούνταν τα χρήματα μέχρι να φτάσουν στον τελικό παραλήπτη.

Όπως έγραψε ο «Φ», ένα σενάριο που εξεταζόταν είναι τα χρήματα να κατέληγαν σε τράπεζα στα κατεχόμενα ή να δίνονταν εδώ σε πρόσωπα που συνδέονταν με τον αποστολέα. Το σίγουρο είναι πως δεν χρησιμοποιούνταν για τον σκοπό που δηλώνονταν.

Έρευνες διενεργεί και η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης όπου μέσω ξένων αρχών ψάχνουν τη διαδρομή της Ουκρανής.

Η 31χρονη αντιμετωπίζει 60 συνολικά κατηγορίες, τρεις για 20 χωριστές περιπτώσεις και τα αδικήματα αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αναληθείς δηλώσεις στοιχείων.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι και την 1η Μαρτίου 2024 και αφορούν τη μεταφορά στην Κύπρο συνολικού ποσού 7.832.400 ευρώ.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More