Friday, September 20, 2024
Home » Χειροπέδες και σε 23χρονο για τη νέα μαζική άφιξη μεταναστών – Πληροφορίες για ακόμη μεγαλύτερες ροές (εικόνες)

Χειροπέδες και σε 23χρονο για τη νέα μαζική άφιξη μεταναστών – Πληροφορίες για ακόμη μεγαλύτερες ροές (εικόνες)

0 comments

Χειροπέδες και σε 23χρονο για τη νέα μαζική άφιξη μεταναστών – Πληροφορίες για ακόμη μεγαλύτερες ροές (εικόνες)

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες για τις ασταμάτητεςροές μεταναστών που έφτασαν τους 739 το τελευταίο τριήμερο, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για τις αφίξεις διά θαλάσσης.

Οι πληροφορίες για άφιξη ακόμη μεγαλύτερων ροών έχουν εντείνει τις ενέργειες τόσο σε πολιτικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο με απώτερο στόχο να μην ξεπεραστούν τα όρια των δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μόνο το βράδυ της Τρίτης (2/4) έφτασαν με δύο σκάφη άλλα 263 άτομα. Η πρώτη βάρκα μεταφέρθηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης στο Λιμάνι Λάρνακας και συνελήφθη ο 17χρονος πλοηγός της, ο οποίος προφυλακίστηκε για οκτώ ημέρες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Οι 236 επιβαίνοντες στη δεύτερη βάρκα, που είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ημερών μεταφέρθηκαν, εξάλλου, μέχρι το πρωί της Τετάρτης και πάλι στο Λιμάνι Λάρνακας. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας προχώρησαν ακολούθως στη σύλληψή 23χρονου από τη Συρία, που φέρεται ως ο πλοηγός της βάρκας στην οποία επέβαιναν τα 263 άτομα.

Ο ύποπτος αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την έκδοση διατάγματος κράτησής του. Σημειώνεται πως από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι και το βράδυ της 2ας Απριλίου έχουν φτάσει διά θαλάσσης στη χώρα μας 2.471 μετανάστες.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More