Home » Φωτιά στην Τριμίκλινη: Μαρτυρίες για ρίψη βεγγαλικών – Τι λέει στο philenews ο Γενικός Συντονιστής Πυρκαγιών (εικόνες)

Φωτιά στην Τριμίκλινη: Μαρτυρίες για ρίψη βεγγαλικών – Τι λέει στο philenews ο Γενικός Συντονιστής Πυρκαγιών (εικόνες)

0 comment

Φωτιά στην Τριμίκλινη: Μαρτυρίες για ρίψη βεγγαλικών – Τι λέει στο philenews ο Γενικός Συντονιστής Πυρκαγιών (εικόνες)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και ώρες δεκάδες δασοπυροσβέστες και τα εναέρια μέσα σε μια προσπάθεια να δαμάσουν τα τρία πύρινα μέτωπα μεταξύ των κοινοτήτων Τρίμικλινης και Λάνιας της επαρχίας Λεμεσού.

Όπως πληροφορείται το philenews, κάηκε όλο το βουνό που χωρίζει την Τριμίκλινη από τον Άγιο Μάμα. Στα πύρινα μέτωπα βρίσκονται από νωρίς ο Γενικός Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας και Γενικός Συντονιστής Πυρκαγιών, Ανδρέας Γρηγορίου, ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Σάββας Ιεζεκιήλ, καθώς και ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας.

Σε δηλώσεις του στο Philenews, ο κ. Γρηγορίου ανέφερε ότι έχει εγκατασταθεί κέντρο συντονισμού του Τμήματος Δασών σε περιοχή του Αγίου Μάμα όπου και μέχρι στις 20:00παραμένει ενεργό ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο ανατολικά της Τριμίκλινης με κατεύθυνση προς τον Άγιο Μάμα.

Ενεργά είναι ακόμη δυο μέτωπα στην περιοχή τής Τριμίκλινης, το ένα βρίσκεται νοτιοανατολικά και το άλλο βορειοανατολικά της κοινότητας όπου εκει επιχειρούν δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το philenews, η Αστυνομία κατέχει μαρτυρίες που θέλουν η φωτιά ξεκίνησε από ρίψη βεγγαλικών από νεαρά πρόσωπα, πίσω από μεμονωμένες κατοικίες στην περιοχής της Τριμίκλινης. Οι εν λόγω μαρτυρίες διερευνώνται με μεγάλη προσοχή ενώ στο σημείο που ξέσπασε αρχικά η φωτιά βρίσκονται για επιτόπιες έρευνες και εξετάσεις μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού.

Η φωτιά μαίνεται για την ώρα και στα τρία μέτωπα ενώ αναμένεται καθ’ όλη τη διάρκεια τη νύχτας να επιχειρούν για κατάσβεση ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η υπηρεσία μεταλλείων δεν έχει δώσει καμία άδεια για πυροτεχνήματα στην ύπαιθρο.

Φωτογραφίες philenews / Καιρόφιλοι Κύπρου

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More