Sunday, September 8, 2024
Home » Υφυπουργός Ναυτιλίας: Η Λευκωσία εργάζεται για λύση στη βάση των ψηφισμάτων ΗΕ

Υφυπουργός Ναυτιλίας: Η Λευκωσία εργάζεται για λύση στη βάση των ψηφισμάτων ΗΕ

0 comments

Ετήσιο μνημόσυνο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-1959 της Κοινότητας Χλώρακας

Η Λευκωσία εργάζεται για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου μέσω της επίτευξης μιας ειρηνικής λύσης, ανέφερε την Κυριακή η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη. Μιας λύσης, συνέχισε, «που θα πρέπει να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και να είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Kύριο μέλημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη είναι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να επιτύχουμε μια λύση για ένα κράτος ανεξάρτητο και πραγματικά κυρίαρχο, απαλλαγμένο από τις όποιες αναχρονιστικές εγγυήσεις και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων» είπε η κ. Χατζημανώλη, στο ετήσιο μνημόσυνο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-1959 της Κοινότητας Χλώρακας, που τελέστηκε στην Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού.

Η βαριά κληρονομιά που τιμούμε σήμερα, συνέχισε, μας υπαγορεύει το καθήκον μας, να αγωνιστούμε αταλάντευτα για τον τερματισμό της κατοχής, την ενότητα του κράτους, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού.

Μνημονεύουμε σήμερα, είπε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, «τους ήρωες της Χλώρακας, τον τόπο όπου ξεκίνησε ο αγώνας για την απελευθέρωσή μας από τον αγγλικό ζυγό. Τον τόπο όπου πριν από 70 χρόνια, τέσσερα νέα παλικάρια ξεκίνησαν τον αγώνα τους για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της Κύπρου». «Ένα όνειρο που μοιράζονταν με όλους τους Έλληνες της Κύπρου πήρε σάρκα και οστά σε αυτόν εδώ τον τόπο», συμπλήρωσε.

Η κυπριακή ψυχή αποδείχθηκε γενναία και ο ηρωισμός και η αποφασιστικότητα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ προκάλεσε έκπληξη και αμηχανία, ακόμα και στους ίδιους τους Βρετανούς κατακτητές, συμπλήρωσε η κ. Χατζημανώλη.

Μια χούφτα αντάρτες κατόρθωσαν, όπως είπε, να ξεσηκώσουν ένα ολόκληρο νησί που αναζητούσε την ελευθερία του. Η μικρή σε μέγεθος Κύπρος σφράγισε με ανεξίτηλα γράμματα την Ιστορία της, κατέληξε η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο αγώνα ΕΟΚΑ, στη Χλώρακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More