Friday, November 15, 2024
Home » Υπόλογος ποινικά ο σφετεριστής Ε/κ περιουσιών Αϊκούτ – Εξασφαλίστηκε έγγραφο για την αξία των περιουσιών

Υπόλογος ποινικά ο σφετεριστής Ε/κ περιουσιών Αϊκούτ – Εξασφαλίστηκε έγγραφο για την αξία των περιουσιών

0 comments

Υπόλογος ποινικά ο σφετεριστής Ε/κ περιουσιών Αϊκούτ – Εξασφαλίστηκε έγγραφο για την αξία των περιουσιών

Υπόλογος ποινικά θα πρέπει να θεωρείται ο73χρονος Σιμόν Μιστριέλ Αϊκούτ, ο οποίος κρατείτο ως ύποπτος για υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Όπως πληροφορείται το philenews εντός της ημέρας θα γίνει η διαδικασία για καταχώριση της υπόθεσης σε βάρος του. Με απλά λόγια, στον –μέχρι στιγμής- ύποπτο θα επιδοθεί κατηγορητήριο.

Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο πλαίσιο του ανακριτικού έργου του ΤΑΕ Αρχηγείου, εξασφαλίστηκε και έγγραφο του κτηματολογίου που φανερώνει την αξία Ελληνοκυπριακών περιουσιών στις οποίεςη κατασκευαστική εταιρεία του73χρονου έκανε αναπτύξεις, χωρίς καμία νομιμότητα.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποιες είναι οι κατηγορίες που θα περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, ωστόσο, ο Αϊκούτ είναιύποπτος για συνολικά έξι αδικήματα. Πρόκειται γι΄ αυτά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, των δόλιων συναλλαγών σε ακίνητη περιουσία που ανήκει σε άλλον, της παράνομης κατοχής, νομής και χρήσης γης εγγεγραμμένης σε άλλον, καθώς και της συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Για την υπόθεση καταζητούνται ακόμη δυο πρόσωπα. Πρόκειται για τους δυο γιους του 73χρονου. Τον 51χρονο Αφίκ Γιάκοβ και τον 49χρονο Μάικλ Μιστριέλ Αϊκούτ. Και οι δυο παρουσιάζονται ως διευθυντές του ομίλου. Όπως και ο πατέρας τους, είναι κάτοχοι διαβατηρίων Ισραήλ και Πορτογαλίας. Το ΤΑΕ Αρχηγείου προσπαθεί να τους εντοπίσει.

Ο 73χρονος Σιμόν Μιστριέλ Αϊκούτ παρουσιάζεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ως ο ιδρυτής του ομίλου εταιρειών AFIK GROUP. Ο κατασκευαστικός αυτός οργανισμός άρχισε να υλοποιεί το έργο «Caesar Project».

Το έργο περιλάμβανε τις αναπτύξεις «Caesar Blue», «Caesar Beach», «Caesar Breeze», «Caesar Bay», «Caesar Cliff» και «Caesar Resort». Όλα αυτά σε τεμάχια γης στα Γαστριά, στην Ακανθού, στον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας και στο Τρίκωμο.

Οι φερόμενοι σφετεριστές διαφήμιζαν ότι πώλησαν πάνω από 5.000 μονάδες στο Τρίκωμο (από 50.000 ευρώ και πάνω η αγορά διαμερίσματος) και 220 στο Μπογάζι Αμμοχώστου, αλλά και ότι ο όμιλος Afik υλοποίησε ή τροχιοδρόμησε τουλάχιστον οκτώ τέτοια έργα με συνολικά πέραν των 8.600 τουριστικών μονάδων.

Ελληνοκύπριοι έδωσαν μαρτυρία σε βάρος του Αϊκούτ, αφού κατέθεσαν ότι δεν συγκατατέθηκαν για αξιοποίηση των περιουσιών τους. Δυο πρόσωπα από ευρωπαϊκή χώρα αγόρασαν τουριστική κατοικία στα Γαστριά Αμμοχώστου και κατέβαλαν €235.000. Κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι δεν τους δόθηκε τίτλος ιδιοκτησίας.

Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση από τον Οκτώβριο του 2020.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More