Friday, September 20, 2024
Home » Υπόθεση 31χρονης Ουκρανής: Ψάχνουν τον άγνωστο που πήρε τα χρήματα

Υπόθεση 31χρονης Ουκρανής: Ψάχνουν τον άγνωστο που πήρε τα χρήματα

0 comments

Υπόθεση 31χρονης Ουκρανής: Ψάχνουν τον άγνωστο που πήρε τα χρήματα

Τον άγνωστο στον οποίο φέρεται να παρέδωσε πακέτο με χρήματα η 31χρονη Ουκρανή, η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα σχεδόν Є8 εκατ., αναζητεί η Αστυνομία που έχει στην κατοχή της σχετικές μαρτυρίες από θαμώνες εστιατορίου, αλλά και υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Το πακέτο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έπεσε από τους επιβαίνοντες στη μοτοσικλέτα, οι οποίοι, όπως κατήγγειλε η Ουκρανή, τη λήστεψαν την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό, αρπάζοντάς της ποσό Є420.000 που προοριζόταν για την αγορά ακινήτου. Η ίδια αρνείται να κατονομάσει τον άγνωστο, που γίνονται προσπάθειες να ταυτοποιηθεί μέσω των βίντεο που εξασφαλίστηκαν, όπως ανέφεραν στον «Φ» αστυνομικές πηγές.

Πλέον οι έρευνες κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Η μία αφορά στη διερευνώμενη υπόθεση ξεπλύματος χρήματος και η άλλη στη ληστεία που κατήγγειλε σε βάρος της η 31χρονη, που διερευνάται κατά πόσον ήταν σκηνοθετημένη. Οι αντιφάσεις που υπέπεσε η Ουκρανή κατά τις καταθέσεις της, την οδήγησαν χθες στο εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο την παρέπεμψε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 17 Απριλίου.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, η 31χρονη έφτασε στη χώρα μας 20 φορές από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι την 1 Μαρτίου του 2024 μεταφέροντας το συνολικό ποσό των Є7.832.300. Η δίκη αποφασίστηκε όπως διεξαχθεί Λάρνακα, επειδή τα περισσότερα χρήματα έφτασαν μέσω του αεροδρομίου της πόλης.

Το κατηγορητήριο σε βάρος της 31χρονης είναι βαρύτατο, αφού για κάθε φορά που έφτασε στην Κύπρο αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες. Είναι δηλαδή αντιμέτωπη με 60 κατηγορίες που αφορούν σε συνωμοσία προς καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αναληθείς δηλώσεις.

Ζητώντας την κράτησή της μέχρι την έναρξη της δίκης, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, ανέφερε πως η κατηγορούμενη είχε κάνει δήλωση μετρητών (cash declaration) τις 20 φορές που ήρθε στην Κύπρο, στην οποία ανέφερε πως τα ποσά αυτά της ανήκαν και πως προορίζονταν για αγορά ακίνητης περιουσίας. Πρόσθεσε ακόμη πως κατά την άφιξή της η κατηγορούμενη στην Κύπρο την 1 Μαρτίου, δήλωσε στις Τελωνειακές Αρχές ότι το ποσό των Є420.000 που μετέφερε αποτελεί δάνειο από άλλο πρόσωπο, ενώ στην κατάθεσή της στην Αστυνομία είχε πει πως τα χρήματα αποτελούσαν εισοδήματα από την εργασία της ίδιας και του συζύγου της.

Έπειτα από έρευνα των κυπριακών Αρχών, σύμφωνα πάντα με όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο, διαπιστώθηκε πως ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγός της κατέχουν ακίνητη περιουσία ή κάποιο λογαριασμό στη Δημοκρατία και δεν είναι μέτοχοι σε κάποια εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο. Αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, πως η γυναίκα διαμένει στην Ουκρανία και δεν διαφάνηκε να έχει κάποιους δεσμούς με την Κύπρο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της Χρίστος Χαραλάμπους και Μαρίνος Αρμεύτης έφεραν ένσταση στην κράτησή της μέχρι τις 17 Απριλίου που θα παρουσιαστεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για ν’ απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Η ένστασή τους απορρίφθηκε από το δικαστήριο κι έτσι παραμένει υπό κράτηση.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», η Ουρκανή ερχόταν στην Κύπρο κατά μέσο όρο, τρεις φορές τον μήνα. Κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε διάστημα 20 ημερών, η 31χρονη κατηγορούμενη μετέφερε χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τον μήνα Δεκέμβριο 2023 όπου μέσα σε 8 μέρες, μετέφερε ποσό €1.220.000.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Φ», η 31χρονη ακολουθούσε τις περισσότερες φορές τη διαδρομή Πολωνία-Αθήνα-Κύπρος. Χρησιμοποιούσε, δηλαδή, ως ενδιάμεσο σταθμό την ελληνική πρωτεύουσα και ταξίδευε από εκεί στη Λάρνακα και στην Πάφο.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More