Tuesday, September 17, 2024
Home » Υπόθεση παύσης Γενικού Ελεγκτή: Η τοποθέτηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην ένσταση του Οδυσσέα

Υπόθεση παύσης Γενικού Ελεγκτή: Η τοποθέτηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην ένσταση του Οδυσσέα

0 comments

Υπόθεση παύσης Γενικού Ελεγκτή: Η τοποθέτηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην ένσταση του Οδυσσέα

Στα δικόγραφα της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέαγια παύση του λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, θα περιληφθεί και η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι έκανε προσπάθειες να αποτρέψει την κρίση.

Η πλευρά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη θεωρεί ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τη δήλωσή του αυτή, δεν συμφωνεί με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, γεγονός που θα θίγεται στην ένσταση στην οποία θα καταχωρήσει μέχρι τις 17 Μαΐου στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες του philenews, παρόλο που η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή δεν θα θέσει θέμα εξ αρχής για απόρριψη της αίτησης ως έκδηλα αβάσιμης, εντούτοις, αναμένεται ότι σε κάποιο στάδιο και αναλόγως της μαρτυρίας που θα ακουστεί, να το εγείρει.

Σύμφωνα με τον διαδικαστικό κανονισμό,το Συμβούλιο που θα εκδικάσει την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, έχει το ίδιο την εξουσία ή μετά που θα εγερθεί, να απορρίψει την αίτηση σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, η πλευρά των δικηγόρων του κ. Μιχαηλίδη, επιθυμεί να εκδικαστεί η υπόθεση, ώστε όλα να κριθούν και να λήξει μια και δια παντός το θέμα.

Στο μεταξύ, στην ένστασή της η πλευρά του Γ. Ελεγκτή θα αντικρούει όλα τα θέμα που θίγονται στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα και, που κατά τον ίδιο, συνιστούν «ανάρμοστη συμπεριφορά» και επίσης εισάγονται κάποια άλλα που σκοπίμως ή μη δεν «αγγίζονται».

Η γραμμή που θα ακολουθήσουν οι δύο πλευρές στη διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου έχει καθοριστεί, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ετοιμάσει τη λίστα με τους μάρτυρες που θα κληθούν. Θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι από τη μια πλευρά θα καταθέσουν ο Γενικός και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και από την άλλη ο Γενικός Ελεγκτής.

Όλοι οι μάρτυρες υπόκεινται σε αντεξέταση, οπόταν εκτιμάται ότι η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετό χρόνο μέχρι την περάτωσή της. Αναμένεται ότι επίκεντρο της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα θα είναι η καταγγελία στην Αρχή κατά της Διαφθοράς του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και κυρίως οι μετέπειτα δηλώσεις και τοποθετήσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Η πλευρά του τελευταίου θα τοποθετηθεί επί τούτου, ότι είχε καθήκον να προωθήσει τις καταγγελίες που είχε ενώπιον του, ενώ αναφορικά με τα έγγραφα που ζητούσε ο κ. Μιχαηλίδης και δεν του δίνονταν (για άδειες οπλοφορίας, αναστολές ΕΦ) θα επικαλεστεί τις γνωματεύσεις που δίδονταν από τον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να μην συνεργαστούν.

Τέλος, το Συμβούλιο που θα εκδικάσει την αίτηση, φέρεται αποφασισμένο να προωθήσει την εκδίκασή της με σύντομους ρυθμούς χωρίς σε καμιά περίπτωση να επηρεαστεί η ουσία και να ακουστούν όλα τα γεγονότα.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More